× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Visio 2003

[ http://programujte.com/profil/27-jiri-chytil/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       4. 7. 2005       9 299×

Software z dílny samotného Microsoftu. Je to poměrně kvalitní program na tvorbu různých schémat...

Po instalaci a po první spuštění po vás bude žádána aktivace produktu buď přes internet a nebo telefonicky. Pokud tak neučiníte máte jen 50 spuštění potom se některé funkce zablokují. Takže zase další problém pro piráty. Visio umožňuje navrhování několika desítek typů schémat či diagramů.

Kategorie:

Blokové schéma, databáze, debata, diagram webu, elektrotechnika, mapy, obchodní diagramy, organizační plány, plány budov, plány projektů, grafy, schémata sítí, schémata pro software, strojírenské výkresy, technologie výrobních procesů, a ývojové diagramy.

Ty to kategorie, ze kterých si lze vybrat, mají ještě podkategorie. Například strojírenství se dělí na výkresy pro hydrauliku a na výkresy montáží.

Jako první jsem se zajímal o elektrotechniku a byl jsem docela překvapen poměrně vysokým výběrem součástek který jsem u tak všeobecně zaměřeného programu nečekal.

A našel jsem pouze dvě součástky, které by mi mohly chybět. Zde je ale vše pokaženo rozdělením na různé podkategorie, které je dost řekl bych nešťastné, protože nám neumožní do standardního obvodu přidat například logický nebo integrovaný obvod. A naopak do logických obvodů si nemůžete vložit třeba odpor. Na druhou stranu, je zde možnost používání vrstev a jednotlivá manipulace s nimi. Což sice práci zpříjemní, ale logický obvod to nenahradí. Je zde taky možnost nastavení průhlednosti obrazce a mnoho dalších drobností, které usnadňují práci. A velmi mě potěšilo to, že stejně jako v celých Officech můžeme použít jazyka Visual Basic For Aplication. A nalezl jsem ještě mnoho funkcí nastavení a možností, které dělají práci s Visiem mnohem příjemnější. A myslím, že den na to, abyste vše vyzkoušeli, stačit nebude. Mimo to, co všechno mě potěšilo či zklamalo je zde ještě jedna věc, která stojí za zmínku, to, že jsou zde značky jak podle Amerických norem tak podle norem našich.

Dále jsem se zaměřil na vývojové diagramy. I zde byla pestrá nabídka různých prvků jak standardních tedy potřebných pro práci. Tak i různých grafických popisků, nadpisů a mnoho dalších.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2005071701-visio-2003/ ].