× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Boot.ini

[ http://programujte.com/profil/27-jiri-chytil/ ]Google [ ?rel=author ]       zatím neprovedena       2. 8. 2005       19 869×

Nudíte se ? Nastavte si Windows XP...

Váš systém můžete optimalizovat různými způsoby - třeba nastavením souboru boot.ini. Pokud se rozhodnete soubor Boot.ini změnit, tak dejte v nabídce start spustit… a napište msconfig…. Spustí se vám okno s několika záložkami. Záložky si můžete prostudovat, a pokud chcete, můžete ledasco změnit. Je zde dokonce i nástroj, kterým se dají vypínat a nastavovat služby, o kterých jsem psal nedávno. Dají se zde vybrat i soubory po spuštění. Ale nás bude zajímat záložka BOOT.INI.

Nás bude zajímat oblast s nápisem Možnosti spuštění. První ze zaškrkávacích políček nám umožňuje spustit systém v nouzovém režimu a přidat parametr. Další noquiboot nebude zobrazovat loga při startu. Bootlog Ukládá soubor o startu systému do kořenového adresáře. Basevideo spustí systém v rozlišení 640x480. Další a poslední z nabídky čili sos zobrazuje při startu jednotlivé ovladače.

Pak je tu ještě tlačítko upřesnit možnosti… po stisknutí máme další okno s nastavením: v jehož prvním řádku můžeme vyplnit maximální velikost využitelné operační paměti. Ve druhé si můžeme volit počet použitých procesorů na víceprocesorovém stroji. A další položkou vypneme automatické přidělování přerušení, které tím pádem bude řízené biosem.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2005081405-boot-ini/ ].