× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Brožury od Microsoftu zdarma

[ http://programujte.com/profil/1483-lukas-chury/ ]Google [ https://plus.google.com/101446994797551111026?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       9. 8. 2005       21 134×

Společnost Microsoft připravila sadu brožur s vývojářskou tématikou. Tyto brožury můžete získat zdarma v elektronické podobě jako soubory PDF.

Jedinou podmínkou k jejich získání je registrace v databázi počítačových odborníků a vyplnění krátkého dotazníku. Více na stránkách Microsoftu [ http://www.microsoft.cz/akce/msdn_brozury/ ].

Nabízené publikace

Vývoj webových aplikácií pre začiatočníkov pomocou Express nástrojov
Vývoj webových aplikácií pre začiatočníkov pomocou Express nástrojov
Ľuboslav Lacko, slovensky, 130 stran
Ve snaze oslovit hobby vývojáře začal Microsoft vyvíjet „odlehčené“ verze vývojářských nástrojů a databázového serveru. Prvním krokem byl v nedávné minulosti projekt Web Matrix doplněný o ASP.NET Starter Kit. Web Matrix měl v porovnání s Visual Studiem poměrně dost omezení, hlavně proto, že nebyl projektově, ale souborově orientovaný. Pro další období byl proto projekt WebMatrix utlumen a nahrazen projektem Visual Web Developer 2005. Seznamte se.
Příručka vývojáře pro přechod na platformu Microsoft .NET
Příručka vývojáře pro přechod na platformu Microsoft .NET
překlad Ján Hanák, česky, 199 stran Příručku tvoří některé z nejpopulárnějších a vysoce hodnocených dokumentů ze série Přecházíme na platformu Microsoft .NET. Naleznete zde migrační průvodce pro mnohé programovací jazyky a technologie. Kromě jiných se dozvíte důležité informace o přechodu na technologii ASP.NET či o programovacích jazycích, jakými jsou Visual Basic .NET, řízené (managed) C++ a C#. Stranou nezůstávají ani programátoři pracující v jazyce Java, neboť pro ně je připravena samostatná sekce s názvem Přenos Java aplikací na platformu .NET Framework. V neposlední řadě se můžete těšit také na vyčerpávající informace o ADO.NET, COM Interop a společném běhovém prostředí.
Moderní integrace aplikací
Moderní integrace aplikací
Michael Juřek, česky, 114 stran
Tato brožura se zabývá moderními přístupy k integraci aplikací v heterogenním prostředí. Je určena pro softwarové architekty, řídící pracovníky v IT, vedoucí projektů a zkušenější vývojáře. Snaží se klást důraz především na koncepce a metodické postupy při integraci aplikací. Soustředí se zejména na integraci aplikací uvnitř firmy či organizace. Je doplněna příklady implementací v BizTalk Serveru 2004 a měřeními výkonnosti, škálovatelnosti a propustnosti pro scénáře v příkladech.
Microsoft SQL 2000 – Reportovacie služby
Microsoft SQL 2000 - Reportovacie služby
Ľuboslav Lacko, slovensky, 130 stran
Brožura představuje nový doplněk k produktu Microsoft SQL Server 2000 – produkt Reporting Services. Dozvíte se o základní filozofii a architektuře, o vytváření vlastních reportů, o správě reportovacícho serveru a o zabudování funkčnostni reportů do vašich vlastních řešení. Tato brožura je finální verzí a nahrazuje pracovní verzi dříve zde umístěnou.
ASP.NET pro začátečníky
ASP.NET pro začátečníky
Ľuboslav Lacko, slovensky, 165 stran
Brožurka popisující základy vývoje webových aplikací pro platformu .NET, a to pomocí ASP.NET. Dozvíte se též, jak vyvíjet tyto aplikace bez použití Visual Studia.NET, a to pomocí &bdquoFree“ nástroje WebMatrix. Brožurka obsahuje i základy vývoje databázových webových aplikací nad volně šiřitelnou verzí Microsoft SQL Serveru MSDE. Součástí této brožurky jsou též popisy použití ASP.NET StarterKitů a ukázkové příklady.
Integrace podnikových aplikací za pomoci Microsoft BizTalk Serveru 2002
Integrace podnikových aplikací za pomoci Microsoft BizTalk Serveru 2002
Pavel Jurík, Jan Lávička, Miloš Sobotka, česky, 228 stran
Příručka popisující v současné době velmi zajímavé a aktuální téma „Integrace aplikací“. Příklady a scénáře zde uvedené využívají technologie BizTalk Server a souvisejících standardů a adaptérů využívaných pro integraci podnikových aplikací od proprietárních typů až po celosvětově rozšířené aplikace jako je SAP, Navision a podobně.
Architektura .NET
Architektura .NET
překlad Dalibor Kačmář, česky, 146 stran
Popis platformy .NET a jejích jednotlivých komponent. Jedná se o doporučenou první četbu pro poznání .NET platformy po technické stránce. Co je to Microsoft.NET a proč ho použít? Jazyky v .NETu. Architektura .NET Frameworku. Vytváření tlustých a tenkých aplikací. Integrace na bázi XML a webových služeb. Mobilni klienti a .NET.
Analytické možnosti SQL Serveru 2000
Analytické možnosti SQL Serveru 2000
Luboslav Lacko, slovensky, 73 stran
Základy práce s SQL Serverem 2000 a jeho analytickými službami. Vytváření DTS balíčků pro transformaci, extrakci a plnění dat. Vytváření a používání datových OLAP kostek. Analýza pomocí MS Excelu. Jednoduchý datamining. Kompletní životní cyklus dat ve firmě.
XML a webové služby
XML a webové služby
Imrich Buranský, slovensky, 132 stran
Vytváření XML dokumentů a jejich používání. XML a relační databáze SQL Server 2000. Zpřístupnění dat ve formátu XML prostřednictvím webové služby. MS Office a práce s XML a webovými službami. Budoucnost webových služeb.
Commerce Server 2002
Commerce Server 2002
Radek Pospíšil, česky, 72 stran
Commerce Server jako nástroj pro B2B, B2C a B2E řešení. Přehled funkcí. Architektura systému. Integrace s dalšími produkty. Postup instalace testovací verze. Testovací aplikace Retail2002 včetně lokalizace pro české prostředí. Průvodce funkcemi produktu. Analytické možnosti a predikce chování nakupujících.
Vývoj aplikácií pre mobilené zariadenia
Vývoj aplikácií pre mobilené zariadenia
Luboslav Lacko, slovensky, 121 stran
Praktická příručka pro vývoj mobilních aplikací. Vytváření nativního kódu v eMbedded Visual C++. Compact .NET Framework a Smart Devices Extension. Práce s mobilní databází SQL Server CE Edition. Vytváření tenkých aplikací pomocí ASP.NET Mobile Controls (Mobile Internet Toolkit). Vývoj aplikací pro SmartPhone.

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2005081702-brozury-od-microsoftu-zdarma/ ].