× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

SB AUDIGY 2 Platinum Ex

[ http://programujte.com/profil/1483-lukas-chury/ ]Google [ https://plus.google.com/101446994797551111026?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       21. 8. 2005       22 762×

Zvuková karta SB AUDIGY 2 Platinum Ex je velmi kvalitní produkt od společnosti Creative. Je velmi známa svými kvalitními zvukovými kartami či reprosoustavami, které jsou dostupné i běžným uživatelům. Co se týče zvukových karet - ty lepší od Creative zase tak dostuppné nejsou :)

Popis zvukové karty SB AUDIGY 2 Platinum Ex

Předem bych chtěl říct, že na webu Creativu není daný produkt k nalezení. Na jejich webové stránce [ http://cz.europe.creative.com/products/welcome.asp?category=1& amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp; subcategory=204& amp;amp; ] jak vidíte chybí daný produkt (důvodem je, že již ho nenabízejí, ale prodejci ho stále ještě mají. Poslední vyexpandované verze mají ovladač z Audigy 4 Pro :)) Nicméně SB AUDIGY 2 Platinum Ex vypadá NAPROSTO stejně jako nejnovější verze - SB AUDIGY 4 Pro. Z dvojkové řady je mu podobný Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum, ale je tam jiný panel.

Pro přehrání klikni pravým myšítkem a dej Play

SB AUDIGY 2 Platinum Ex má Externí I/O modul: umožňuje připojení zvukových zařízení pomocí tří analogových stereo konektorů s 6-ti kanálovým vstupem, optický a koaxiální digitální vstup/výstup, Midi I/O, a 2 FireWire porty (IEEE1394), umožňuje tzv. Advanced Revolution pro éru 24-bit hudby zajišťující věrnost zvuku se 192kHz ve stereu a 96kHz ve zvuku 5.1. 6.1 Surround Sound, umožní vám křišťálově čistý, multi-kanálový zvuk z MP3, CD, 3D her a Dolby Digital™ EX filmů se středovým zadním reproduktorem.
6 Channel 24-bit/96kHz Recording with ASIO 2.0: Umožní vytvářet multi-kanálové DVD v hudební zvukové kvalitě s podporou nízké odezvy a včetně vytváření dalších nástrojů jako Cubasis™ VST Suite, Fruity Loops™ Pro CE and ACID™ Style DJ
Audigy 2 Chip and EAX® ADVANCED HD™: Nevyrovnatelný realistický zvuk z nejžhavějších herních titulů a ryzí 24-bit/96kHz nahrávání zachytí nejmenší detaily při vytváření zvuku.

Hardwarově urychlená technologie EAX 4.0 Advanced HD zajišťuje maximální vnoření do zvuku více než 400 her EAX. Široká konektivita čelního panelu zahrnuje výstup na sluchátka s ovládáním hlasitosti. Karta je vybavena dekódováním Dolby Digital EX a DTS-ES a unikátní vzdáleně nastavitelnou konzoli THX, která kalibruje reproduktory pro optimální výsledek při sledování filmů. Podpora zvuku 24-bit Advanced HD při 108 dB SNR, Advanced Resolution™ DVD-Audio až na 24-bit/192 kHz a Windows Media 9 představují prvotřídní vybavení, do kterého náleží ještě možnost ovládání na dálku.Hudební amatéři ocení podporu ASIO 2.0 a SoundFont 2.1 a také schopnost nahrávat až šest simultánních kanálů na 24-bit/96 khZ.

 

Pro přehrání klikni pravým a dej Play

Zkušenost s SB AUDIGY 2 Platinum Ex

Od doby zakoupení a šťastlivce, že jsem si právě tuto kartu zakoupil, už nějaká doba uplynula, ale štěstí se mě drží nadále. Jsem s ní nadmíru spokojen (abyste věděli, že nemluvím do vzduchu, prošel jsem si 3mi integrovanými zvukovými kartami, poté Creative 5.1 Live! Digital a nyní SB AUDIGY 2 Platinum Ex ), zvuk je opravdu čistý (s použitím reproduktorů Creative Inspire 6700 6.1) a OPRAVDU prostorový. Písničky lze pomocí technologie CMSS a CMSS2 opravdu poslouchat v každém reproduktoru a ne jen tedy ve stereu, v němž jsou dělány. Jedinné, co mi tedy trošku vadí (taktéž jsem se zeptal na podpoře: "impedancia Vami používaného mikrofónu je 1000 a viac Ohm-ov a to spôsobuje brum v reprodktoroch. Doporučoval by som Vám používať mikrofón s impedanciou 600-800 Ohm-ov.") je, že po připojení mikrofonu a jeho zhlasení se ozývá echo v reproduktorech - takové to dunění co znáte, když se přiblížíte mikrofonem blízko reprosoustavy či mikrofonu. Na jiné problémy jsem nenarazil a můžu tedy produkt jen pochválit. Samozřejmostí je dálkové ovládání, které toho zvládne opravdu hodně - nejen hlasitot, přepínání mezi písničkami, ale také brouzdání po netu, vypnutí PC, zapnutí přehrávače, ovládání zvuku (EAX efektů..) atp.

 

Pro přehrání klikni pravým a dej Play

Zkušenost se společností Creative

Jelikož jsem jim věrný po stránce zvukové delší dobu, můžu potvrdit, že prozatimní zkušenost s jejich tehnickou podporou je nejlepší, s kterou jsem se kdy setkal. Jelikož jsem narazil na vadný kud reproduktorů v prodejně, technická podpora mi (chyba byla v subwooferu) poslala nový subwoofer úplně zdarma (z Anglie tuším) a ještě se mě zeptali, zda nechtěli nic za proclení, že kdyžtak mám napsat. Po zhruba roce a půl se mi porouchal ovladač k reproduktorům (částečně mojí vinou) a poslali mi - opět zdarma - nový. Aniž by se ptali co se stalo - starý subwoofer i ovladač jsem si mohl nechat - takže mám 2 subwoofery. Na jakýkoliv dotaz mi vždy odpověděli - a rychle.

Obsah balení

  • Karta Sound Blaster® Audigy™ 4 Pro s rozhraním PCI
  • Externí rozbočovač Sound Blaster Audigy 4 Pro External I/O Hub s přijímačem infračerveného dálkového ovládání a s baterií
  • Kabel AD_LINK
  • Kabel měniče napájení
  • Adaptér konektoru minijack o průměru 3.5 mm na konektor jack o průměru 6.5 mm (1/4")
  • Uživatelská příručka Quick Start Leaflet na CD
  • Záruka (vytištěná nebo na CD), kontakt na zakaznickou podporu (vytištěná nebo na CD)
  • Digitální audio kabel pro propojení zvuk. karty a DVD/CD ROM
  • Přídavný gameport

Zdá se vám to málo?
Tak ještě přidejte jako bonus zdarma Thief: Deadly Shadows (DVD), Hitman: Contracts (DVD) a Cubase LE + WaveLab Lite 2.5 + Fruity Loops Studio 4 Creative Edition.

Ovladače

Můžete si vybrat jak oficiální, tak neoficiální (s další technologií). Oboje jsou bezproblémové a rozdíly jsou mnohdy minimální. Oficiální ovladače obsahují :

    * Creative MediaSource Go
    * Creative MediaSource Launcher
    * Creative MediaSource Player
    * Creative MediaSource Organizer
    * Creative MediaSource DVD-Audio Player
    * Audio Converter
    * Ovládací panel EAX
    * Surround Mixer
    * Nastavení reproduktoru
    * SoundFont Bank Manager
    * WaveStudio(R)
    * Konzole nastavení THX
    * Grafický ekvalizér
    * Creative Restore Default
    * DTS Neo:6 nastavení
    * Smart Recorder
    * Entertainment Center
    * Ovládací panel zvuku
    * Diagnostika
    * Creative DVD Audio Sampler

Systémové požadavky

Minimální systémové požadavky

    * Originální procesor Intel® Pentium® II, Celeron® 350 MHz nebo ekvivalent
      případně AMD K6® na 450MHz či rychlejší
    * Intel®, AMD® nebo 100% kompatibilní čipová sada na základní desce.
    * Microsoft® Windows® XP Service Pack 1 či 2 (SP1 či SP2) nebo
      Windows 2000 (SP2)
    * 128MB RAM
    * 600MB volného místa na disku
    * Volný slot PCI verze 2.1 nebo vyšší pro připojení zvukové karty
    * Sluchátka nebo aktivní reproduktory (dodávány zvlášť)
    * Mechanika CD-ROM/CD-RW nebo DVD-ROM nutná pro instalaci software
    * Mechanika DVD-ROM nutná pro instalaci her
Cena v rozmezí 2100 - 2500 Kč.

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2005082104-sb-audigy-2-platinum-ex/ ].