× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Windows a hrátky s pamětí

[ http://programujte.com/profil/27-jiri-chytil/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       15. 8. 2005       16 650×

Dva triky, jak zrychlit XP jednoduchým zásahem do registrů...

Budeme se pohybovat v této větvi registrů:

HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Session Manager/Memory Management

Pokud chcete, aby tyto triky byly opravdu účinné, tak potřebujte více jak 128 MB operační paměti. Optimum je 256 a více. Jinak to nemusí vést k onomu zrychlení, ale efekt by mohl být i opačný.

Pokud nevíte, jak se dostat do editoru registrů, tak to radši ani nezkoušejte.

Ale pokud si věříte, tak zkuste nabídku Start >> Spustit >> a napište regedit. Ve stromové struktuře si najděte větev, která je zmíněna výše.

Najděte si klíč LargeSystemCache, jehož hodnota je defaultně nastavena na 0. Pokud hodnotu změníme na 1, uvolníme asi 4 MB systémové paměti pro cachování jádra. Tím by se mělo dosáhnout zvýšení výkonu. Toto nastavení nedoporučuji při používání SQL nebo IIS. Pokud je tedy stroj použit jako server, je tato změna většinou spíše krokem k horšímu.

Ještě se podíváme na druhou ze slíbených změn. Ta bude v klíči DisablePagingExecutive. Pokud její hodnotu změníte na 1, pak zabráníte stránkování souborů. To taktéž vede ke zrychlení systému, ale je vhodné mít minimálně 256 MB operační paměti.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2005082502-windows-a-hratky-s-pameti/ ].