× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Průhledné okno v bočnici case

[ http://programujte.com/profil/20356-martin-solar/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       24. 8. 2005       22 805×

Návod, jak vytvořit průhlené okno v bočnici počítačové skříně..

Je mnoho řešení, jak si vyrobit průhledné okno v bočnici, ale popíšu ten, který jsem použil já. Postup jsem nenafotil a tak jsem pro ukázku vytvořil pár obrázků. :)

Hlavní je rozmyslet si tvar a velikost otvoru. Musíme brát ohled na upevnění bočnice k samotné konstrukci case. Většinou je uchycena vpředu na zasunutí pod rám case. Dole a nahoře jsou malé výstupky, které se zasouvají do otvorů v case. Na vnitřní straně si musíme dát pozor na pohyb bočnice při uzavírání case, také tloušťka plexi není zanedbatelná. Já jsem přidal cca 15 mm + 20 mm na přichycení plexi oboustrannou páskou.

bočnice před prvním zákrokem

Po důkladném rozměření jsem si nakreslil na PC návrh, který jsem překreslil na bočnici. Tady záleží pouze na vaší fantazii.

Vyvrtal jsem díru, dále pokračoval přímočarou pilou a postupně vyřezal celou bočnici

Pokud byste se rozhodli, že case nebudete barvit, tak by bylo vhodné části, kde se pohybuje pila, překrýt páskou, aby nedošlo k poškrábání.

Hrany výřezu jsem očistil pilníkem a na vrtačku připevněným brusným kotoučkem.

Vyřezaná a přebarvená bočnice

Kvůli barvení bylo case potřeba obrousit smirkovým papírem. Hustou neředěnou barvu na železo jsem nanášel pomocí malého válečku k malování omítek. Ten vytvořil krásný hrbolatý povrch plný malých bublinek.

přilepení plexi

K přilepení jsem použil oboustrannou pásku Den Brawen. Lze jí běžne koupit v Obi či Baumaxu. Perfektně drží. Lze použít i sekundové lepidlo, silikon nebo plexi přišroubovat šroubky s nějakou pěknou hlavičkou.

hotová bočnice

A takto vypadá celý výtvor v plné kráse:

Chce to je pár šikovných rukou, několik nástrojů, trochu času a trpělivost


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2005090203-pruhledne-okno-v-bocnici-case/ ].