× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Klávesnice s obrazovkami

[ http://programujte.com/profil/20356-david-budai/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       26. 8. 2005       7 323×

Hi-tech zboží u nás není tolik rozšířeno z jednoho prostého důvodu: náš trh není pro výrobce atraktivní. Naše ekonomika a vůbec platy nesjou na takové úrovni, abychom si běžně mohli kupovat nejmodernější vymoženosti IT odvětví.

Jedním z takových výrobků je i klávesnice ruských expertů. Každá klávesnice má v sobě digitální displej, který by měl mít schopnosti samostatného monitoru. Výhody takové klávesnice jsou nepsorné: už nebude třeba mít pro každý jazyk speciální produkty. Přepne-li si totiž uživatel klávesnici z jednoho jazyka do druhého, automaticky se změní také symoly na znaky daného jazyka. Také programovatelná tlačítka budou moci obsahovat např. screen daného programu a ovládání tak bude jistě intuitivnější. V počítačových hrách by mohla plnit funkci nástroje k zobrazení zbraní apod.


Klávesnice by se měla na trhu objevit někdy během příštího roku a její cena by se měla pohybovat v přepočtu kolem 8600 Kč.

Komentář Programujte.com

Budoucnost jistě podobná klávesnice má. Může být totiž nastavena speciálně pro použití ve hrách nebo jiných programech. Nicméně u nás bude problém zejména s vysokou cenou. Za stejnou částku se dá totiž pořídit výkonostně dostačující počítač. A tak se, minimálně do doby, než se cena výrazně sníží, stane lákadle pouze pro milovníky hi-tech, kteří mají hluboko do kapsy.

Zdroj: ČTK

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2005090304-klavesnice-s-obrazovkami/ ].