× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Automatické vypínání PC

[ http://programujte.com/profil/20356-michal-vinduska/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       28. 8. 2005       20 911×

Rádi třeba posloucháte hudbu dlouho do noci, ale nebaví vás vypínat počítač nebo usnete? Tady je řešení...

Otevřete nabídk Start, zvolte Spustit, napište cmd a potvrťte. V příkazovím řádku zadejte shutdown. Vyběhne vám výpis možností. Nás zatím zaujme -i. Takže do příkazovího řádku zadejte shutdown -i. Otevře se vám okno. Kliknete na tlačítko přidat. Naběhne vám další tabulka a doplníte 127.0.0.1 a pak potvrdíte OK. V rolovacím menu pak můžete vybrat možnost. Dáme tedy vypnout. Pod tímto menu je políčko Upozornit uživatele. Políčko musí být zatrhlé. Pot tímto zadáte za kolik sekund se má PC vypnout. Políčko Plánováno je zatrhlé. V dalším rolovacím menu je vybráno Jiné (Plánováno). Pak musíte zadat nějaký komentář, třeba "dobrou noc". A potvrdíte OK. Tímto je PC nastaven na vypnutí.

Pokud byste nechtěli podstupovat zbytečne dlouhou cestu k shutdown, tak si na ploše klikněte pravím tlačítkem a dejte Nový -> Zástupce. A zde zadejte shutdown -i a potvrďte.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2005090402-automaticke-vypinani-pc/ ].