× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Historie projektu Programujte.com

[ http://programujte.com/profil/1483-lukas-chury/ ]Google [ https://plus.google.com/101446994797551111026?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       31. 8. 2005       12 478×

Navážeme na předchozí díl - Jak to vše začalo a ukážu vám, jak byl e-zin postupně vyvíjen, kdy jsou zlomová data pro vývoj a další zajímavosti...

Vminulém díle jsme si odkryli minulost - před vznikem Programujte.com. Dnes se podíváme na vývoj samotného e-zinu. Dopředu bych chtěl upozornit, že grafika (loga...) zde uvedená není v žádném případě kompletní - grafických podob bylo daleko více, ale vše se napodařilo již dochovat. Proto někde je jen logo a ne celé stránky. Grafických podob bylo cca 2× více, než je zde uveřejněno. Ale jak si můžete všimnout, držíme se svého loga :)

Projekt Programujte.com vznikl tehdy za záminkou kurzů jazyka C++, které jsem chtěl vést. Jak ale sami vidíte, je zde mnohem více. Lidé se začali hlásit jako redaktoři/lektoři, kurzy se rozrostly, vznikly seriály a články s informativním charakterem.


Konec roku 2004 - přesněji 11.12.2004 jsem založil doménu Programujte.com. Jedním z prvních redaktorů (už si nepamatuji přesné pořadí, kdy přicházeli) byl Sunmay - Jiří Chytil, který začal učit kurzy Visual Basicu - to se psalo datum 17.1.2005. Den poté se zapojil kECUB - Jakub Doucek, který učí Delphi. A tak to chodilo dále - členů v redakci rostlo.





Poté, co jsem aplikoval na web phpRS systém, k nám přišel Mafiosoweb - Tomáš Vinduška, který se začal věnovat kurzům PHP, ale co hlavně, stal se druhým adminem. Od tohoto dne se Programujte.com začalo hodně měnit - dříve se měnilo taktéž, ale pouze grafická stavba. Mafioso začal systém upravovat a přidával nové funkce a plug-iny.

Za plný zozjezd e-zinu bych považoval červen 2005 - tehdy měl web stabilní základ, redakci i pravidelné články. Když to tedy sesumarizuju, za dva a půl měsíce se nám povedl vcelku slušný kousek. Redakce nyní čítá (k datu 27. srpna 2005) kolem 35 redaktorů, lektorů a korektorů dohromady. Hlavním šéfkorektorem se stal Frosty - Zdeněk Lehocký, který se o o(ú)pravu článků stará velmi pečlivě a zaučuje tak i nové korektory (aktuální počet k 22.7. - 3 korektoři).

V srpnu roku 2005 se na nás usmálo toho štěstí opravdu mnoho. Máme své partnery, kteří s námi spolupracují a pomáhají tak zvyšovat kvalitu e-zinu (a žádné malé partnery - MF Dnes, Eset software, Savana.cz, CPbooks či microgames.cz), stali jsme se nejhezčím phpRS webem roku 2005 a postupně začínáme odměňovat i redaktory za jejich práci.

Projekt je stále free, není ničím omezen, není za něj nutno platit a začínají se konat soutěže a akce pro čtenáře.


A nakonec ukážu loga, jak se postupně vyvíjela (samozřejmě nejsou všechna - hodně se jich již bohužel nedochovalo).











A tak se vyvíjely všechny grafické prvky - menu, ikonky a štítky.




Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2005091001-historie-projektu-programujte-com/ ].