× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Google Talk

[ http://programujte.com/profil/684-peter-halmo/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       13. 9. 2005       10 599×

Google talk je je Instant Messenger služba s podporou VoIP komunikácie. Podmienkou využívania služby je Gmail emailový účet, Google Talk podporuje zároveň čiastočnú integráciu s Gmailom. Nová služba je tak snahou o jednotnú službu komunikácie zahŕňajúcu email, IM a VoIP.

Google Talk tiež zahŕňa napríklad Gmail emailový notifikátor a importuje Gmail adresár kontaktov. Pre funkčnosť integrovanú s Gmailom, Google Talk otvára priamo webové stránky v štandardnom browseri.

Google Talk tiež zahŕňa napríklad Gmail emailový notifikátor a importuje Gmail adresár kontaktov. Pre funkčnosť integrovanú s Gmailom Google Talk otvára priamo webové stránky v štandardnom browseri.

Na rozdiel od napríklad veľmi populárnej VoIP služby Skype zatiaľ nepodporuje volania na bežné pevné a mobilné telefónne čísla. VoIP služba Google Talk by mala pracovať aj cez väčšinu firewallov a pri NAT pripojení.

Google Talk bude konkurovať štyrom najväčším IM/VoIP službám, z ktorých každá má desiatky miliónov užívateľov - AOL/ICQ 40 miliónov, MSN 14 miliónov, Yahoo 20 miliónov a Skype viac ako 50 miliónov užívateľov.

Tento IM sa dá stiahnuť z http://talk.google.com [ http://talk.google.com ], pordora pre: Win 2000/XP/Server 2003, jeho veľkosť je 900 kB

Zdroj: http://talk.google.com

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2005092602-google-talk/ ].