× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Hacking

[ http://programujte.com/profil/20356-michal-vinduska/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/250-ondrej-gersl/ ]Google [ https://plus.google.com/u/0/+OndraGer%C5%A1l?rel=author ]       18. 11. 2005       20 168×
Obsah

1. O čem bude tento seriál
2. Kdo je Hacker
3. Proč je Windows tak děravý

..
O čem tento seriál bude?

Určitě vám přinese spousta návodů jak hackovat. Ale to nejdůležitější je, že vám hlavně pomůže, jak se takovému hackingu ubránit. Budeme k těmto činům využívat jak software tak pravých postupů hackerů.


Kdo je Hacker ?

Slovo hacking je často zaměňován za pojmy cracking a softwarové pirátství. Že v tom není rozdíl? No tak to jste na omylu.

Cracking znamená: úprava nějakého softwaru. Například změna, při které se umožní spuštění hry bez sériového čísla nebo originálního CD.
Hacking znamená: neoprávněný průnik do počítačového systému. Zneužití, krádež nebo poškození dat.
Softwarové pirátství znamená: neoprávněné kopírování Softwarových produktů.

Asi nejčastěji je zaměňován Hacker za softwarového piráta. Největší podíl na zaměnění těchto výrazů nesou média. Jak vidíte je v tom ohromný rozdíl. Tak až uvidíte někde v novinách: "softwarový pirát se naboural do počítačového systému a způsobil únik dat", nevěřte tomu.
Někteří lidé se domnívají, že se stanou hackery ze dne na den. Nikdy není tomu tak. Tito lidé si myslí, že si stáhnou kdejaký software, který jim vše hackne. Takovým to lidem se říká "script kiddies". Pokud se chce člověk stát hackerem, tak ho čekají roky drsné dřiny aby disponoval značnou řadou vědomostí.


Proč je Windows tak děravý ?

Tuto otázku si už kladlo spousta odborníků. Windows je neustále inovován a nové záplaty obsahují další chyby. Narozdíl jiné operační systémy, které jsou ve vývoji několik let než je vypuštěna finální verze. Příkladem je třeba Linux. Windows není zrovna neprůstřelný. Myslíte že 60 000 napadení je málo. Já si myslím že ne. A neustále se toto číslo zvětšuje. Narozdíl od toho Linux má počet napadení které se dají spočítat na jedné ruce.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2005111204-hacking/ ].