× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Jeden člověk za více přezdívkami

[ http://programujte.com/profil/135-jakub-fiser/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/20356-lucie-z/ ]Google [ ?rel=author ]       3. 12. 2005       8 715×

Občanské jméno si určit nemůžeme, internetové ano...

Snad každý, kdo poprvé otevře svůj internetový prohlížeč a stane se tak čestným uživatelem této rozsáhlé sítě přezdívané internet, je postaven před jednu ze základních otázek „Jakou přezdívku si vzít za své?“. Nejlépe jedno slovo, snadno zapamatovatelné, originální - neoriginálnost je jedna z podstatných a bohužel často opakovaných chyb. Pokud si dotyčný zvolí již používané jméno, je více než jisté, že si jej ostatní uživatelé začnou dříve či později plést. To způsobí problémy oběma. Můžeme samozřejmě na každém serveru používat různé přezdívky, je ovšem krajně nepohodlné si vytvářet další svoji „značku“, navíc použitím všude shodného jména docílíme všeobecného upevnění růstu našeho postavení, jelikož čím více se zapojujete do diskuzí, tím více nabýváte vědomostí a zná vás více lidí. Člověk je tvor ješitný, je rád uznáván, je rád, když jeho slova mají nějakou váhu.

Někomu se může zdát pošetilé využívat hned několika přezdívek pro dosažení vlastních cílů. Přičemž nejde o případ, kdy je zvolené jméno již zaregistrováno, ale o systém takzvaných podpřezdívek, tedy soubor jedné hlavní a několika dalších, vzniknuvších pouze za jedním účelem a následnému zapomenutí. Odpověď pro tápající o důvodu jejich vzniku je prostá, někdy člověk potřebuje, aby ostatní nic o dané osobě nevěděli, nebo to také může být způsob, jak dostat svoji identitu pod hlavní přezdívkou do povědomí v kladném smyslu. Způsob je nasnadě, stačí, když veškeré začátečnické a jiné podobně formulované dotazy budeme publikovat pod jednou z podpřezdívek. Tím se dotyčný skryje pod masku experta, na kterém ale něco nehraje.

Stát se internetovým expertem nezmanená pouze se naučit technologii.


Zatímco první případ můžeme pochopit, někdy je jeho užití opravdu nutné, druhý je vyloženě podlý, navíc pouze s poloviční účinností. Nad člověkem, který takového způsobu užije minimálně se ani nepozastavíme, lépe řečeno to nezjistíme. Pokud se však takto děje častěji, obvykle narazíme hned na několik nesrovnalostí. Nezapadání kostiček do skládačky je jednou z nich, přičemž to pokračuje arogancí a nevraživostí při pokusu o kontakt. Co je zákeřnější, není to pravidlo, pouze jakýsi průměr.

Jak z takového problému ven. Člověk si chtěl pouze trochu vypomoci ve své internetovém „růstu“, ovšem následný konec je těžší. Každý dělá chyby, nejdůležitější je se však z chyb poučit. Je zcela jasné, že tento děj neskončí jinak než pádem. Jak jistě znáte ze školních lavic, když se s příkladem slučuje pouze v závěru, 24.10.1929, den přezdívaný černý pátek, znamenal krach burzy v New Yorku a následuje Velká hospodářská krize. Cena akcií je silně nadhodnocena, a proto následuje prudký pokles. To samé se stane s hlavní přezdívkou. Internet má však jednu ohromnou výhodu, je tak veliký, že nemá paměť. Není tedy problém se stáhnout na nějakou dobu, případně začít znovu pod úplně jiným jménem, úplně někde jinde.

Co jsem tedy chtěl říci? Vlastně jen můj pohled na to, že takoví uživatelé existují. Existují dva typy uživatelů, ti co internet používají a ti co jej využívají. Druhou skupinu tvoří opravdoví machři a ne proto, že ovládají několik programovacích jazyků, ani ne proto, že mají perfektní grafické cítění, i když se to samozřejmě nevylučuje, ba právě naopak, ale zejména díky tomu, že vědí, jak internet funguje, znají jeho postupy a dokáží toho využít. Což první skupinu nijak nedegraduje a…

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2005120204-jeden-clovek-za-vice-prezdivkami/ ].