× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

RTL Ski Jumping 2005

[ http://programujte.com/profil/618-jan-maly/ ]Google [ :?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       11. 1. 2006       20 949×

Koukáte na skoky na lyžích? Fandíte Jakubu Jandovi? Chtěli byste taky něco takového vyzkoušet, alespoň na PC?
..

Pokud jste alespoň na jednu z otázek našli kladnou odpověď, pak čtěte dál.
Jak už aspoň název napovídá, půjde v této hře o skákání na lyžích. Hra je známá také pod názvem RTL Skispringen 2005.

Princip hry je velmi jednoduchý. Postavíte se na rampu, sjedete ke konci rampy, odrazíte se, plachtíte vzduchem a předvedete ukázkový telemark. Zní to jednoduše, že? Ale než se toto naučíte, bude vám to nějakou chvíli trvat. Celá hra se ovládá myší, takže na klávesnici můžete takřka zapomenout. Naštěstí pro začátek je tu Tutorial, který vás naučí vašeho skokana ovládat.
Obsah menu je takový standardní: Tutorial, Practice Mode, Career, Quick Start, Multiplayer, Jumpers, Quiz, Challange, Records a Options.

Asi nejzajímavější je Kariéra. Začínáte jako junior a časem, pokud budete mít úspěchy, postoupíte do amatérů. Jestliže se probojujete přes amatéry, čeká na vás poslední skupina - profesionálové. Pokud se dobře umístíte v závodě, získáte nejenom body, ale i peníze (Eura). Za Eura si můžete koupit trenéra nebo vybavení (lyže, helmu, kombinézu, vázání...). Samozřejmě čím máte lepší výbavu, tím se vám zlepší aerodynamika a balanc.
Ve hře je obsažen i kvíz (Quiz). Je však nutná znalost angličtiny a také sportů. Vždy se zobrazí otázka a vy máte na výběr jednu ze čtyř možných odpovědí (takže můžete hrát a přitom se vzdělávat).

Grafika hry je velmi pěkná (což můžete vidět ze screenshotů). Co se týká ozvučení hry, je celkem kvalitní.

Tato hra je velmi chytlavá. Jakmile skočíte o několik metrů více než předchozím pokusu, zkoušíte se ještě o nějaký ten metřík nebo stylový bod zlepšit. Tato hra vám určitě zpříjemní nejeden večer. Jedíne co se dá hře vytknout je, že nemá licenci na skokany, takže si těžko zaskáčete proti Janne Ahonenovi. Jinak je mezi můstky i můstek v Harrachově ;-)


Screenshoty ze hry:

Žánr: Sport, simulátor
Výrobce: RTL Playtainment, 49 Games
Web: www.skispringe2005.de [ http://www.skispringe2005.de ]
Požadavky: CPU 700 MHz, 256 RAM, 32 MB grafická karta
OS: Win 9x - WinXP


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006010601-rtl-ski-jumping-2005/ ].