× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Třetina lidí traví soukromým surfovaním půl pracovní doby

[ http://programujte.com/profil/161-ondrej-satera/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/20356-jan-metelka/ ]Google [ ?rel=author ]       3. 3. 2006       6 733×

Celých 30 procent respondentů v anketě uvedlo, že na internetu ze soukromých důvodů tráví denně čtyři hodiny i více, zatímco pouze 16 procent zaměstnanců, kteří mají v práci přístup k internetu, nesmí svůj prohlížeč využívat k jiným, než pracovním účelům.

Výsledky ankety podle serveru naznačují trend, který souvisí se stále větším využitím internetu v zaměstnání. "Lidé se neostýchají, vyřizovat si na internetu své soukromé záležitosti nebo si hledat zábavu v pracovní době," uvedl majitel serveru Josef Nechvátal. "Celých 68 procent účastníků ankety totiž přístup na internet v práci alespoň minimálně k soukromým účelům zneužívá," dodal.

Mnoho firem tak již přikročilo k blokování některých nejnavštěvovanějších serverů a znemožnilo zaměstnancům například využívat soukromé e-mailové adresy, které nabízejí velké portály. "Na druhou stranu, internet je velmi užitečný nástroj pro vyhledávání informací, zaměstnavatelé zároveň potřebují, aby se v něm jeho zaměstnanci uměli pohybovat a dokázali rychle nalézt potřebné informace," uvedl Nechvátal.

"Jde o to, jak efektivně vyřešit dilema mezi potřebností internetu a snadností jeho zneužití," řekl Nechvátal. "Samozřejmě není nejvhodnější, aby lidé v pracovní době hráli internetové hry, ale jistá míra důvěry a tolerance musí být ve zdravém pracovním ovzduší zachována," dodal.

Anketa se konala na personálním serveru po celý leden a zúčastnilo se jí 972 respondentů.

Zdroj: ČTK

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006030101-tretina-lidi-travi-soukromym-surfovanim-pul-pracovni-doby/ ].