× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Trackmania Nations

[ http://programujte.com/profil/20356-pavel-panas/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       20. 3. 2006       12 531×

Pokud se nudíte, nemáte co stahovat a baví vás hry, tak si stáhněte tuto! Jedná se o volně šiřitelnou závodní hru, která je silně spojená s Internetem. V této hře se nacházi mnoho módů a z internetových je to hlavně světový pohár.

Nadeo vyrábí poslední dobou jednu Trackmanii za druhou – Trackmania, Trackmania Sunrise, Trackmania Original, datadisky Power Up, Speed Up a Sunrise eXtreme. Trackmania Nations je trochu mimo toto dění a soustředí se na světový pohár, který se uskuteční v létě.

Trackmania Nations je šířena zcela zdarma a na konci článku je odkaz. Výhodou této hry je také to, že za ni nic nezaplatíte, ale pokud budete jedni z nejlepších, tak můžete vyhrát 400 tisíc dolarů. Stačí se umístit na jednom z nejlepších míst (já osobně jsem asi 2 500. ze zhruba 7 000 českých hráčů.

Už hlavní menu vypadá velice dobře a ze single playeru si zahrajete pouze trénink, protože v této hře jde hlavně o kvalifikaci.

Jinak si ale opravdu není na co stěžovat, jen trénink se stovkou tratí stačí na několik hodin a pokud budete chtít získat všechny medaile, mluvil bych spíše o týdnech a měsících. Dále je tu režim Hot Seat, kde se může vyřádit až osm hráčů a stejnou, ne-li lepší, zábavu nabídne klání po lokální síti. Hračičkové jistě vezmou za vděk i autolakovnou, ve které lze vozítko vizuálně upravit k obrazu svému a pro inženýry je připraven editor tratí (hodilo by se dodat: „Naprosto funkční a neomezený editor tratí!“), u kterých už bude zhruba tisícovka ke stažení.


Online závodění

Hlavní částí Trackmania Nations jsou samozřejmě online závody. Zde si zadáte nick, ale také zemi, kterou reprezentujete, a nechybí ani typické kresby a vlaječky zemí na křídlech vašeho vozu.


Herní módy

Nejhranější je určitě síťová hra. Zajíždět stále lepší a lepší časy v singleplayeru pobaví jen na chvíli, ale utkat se s živým soupeřem, ať už stylem split-screen nebo po síti, posouvá zábavu někam úplně jinam. Hra po Internetu je úplně skvělá, můžete hrát klidně i s třiceti borci najednou a když se posouváte v žebříčku, to je nadšení.


Pohár národů

Když spustíte hru a počítač detekuje připojení, tak ať děláte co děláte, už vám stáhne žebříček, na kterém je Česká republika (myslím, že sedmá) a vy máte šanci jí to umístění zlepšit a když budete extrémně dobří, můžete si i hodně vydělat. Chci ještě jen říci, že jeden Francouz vede už od začátku, tak ho už někdo prosím poražte!

Je zde i chat, ve kterém můžete pokecat se všemi, co tam budou. Nadeo ale bohužel nepočítali se zájmem o tuto hru, takže někdy bývají docela dost přetížené servery, tak na to upozorňuji.


Skvělá zábava pro všechny

Na nečekaném úspěchu hry má evidentně lví podíl její dostupnost. A tím nemyslím jen fakt, že je šířena zdarma. Trackmania přeci bodovala už dřív (a za peníze) jednoduše proto, že je přístupná pro širokou hráčskou obec. Nakonec inspiraci autoři čerpali v dnes již klasických titulech jako Stunt Car Racer, Stunts či Fatal Racing/Whiplash. Ale zatímco pro hraní simulátorů typu Live for Speed, GTR či GT Legends jsou zapotřebí nějaké ty zkušenosti (i vybavení v podobě volantu s pedály), k Trackmanii se může posadit naprosto každý.


Při ovládání si vystačíte jen s kurzorovými šipkami a tratě jsou navrženy tak, aby si na své přišli znalci předchozích dílů i naprostí nováčci. Ani technickému zpracování nelze mnoho vytknout, grafika sice vyloženě neuchvátí, všechno je ale maximálně přehledné a při rychlostech okolo 300 km/h stejně není čas vnímat okolí. Mimochodem, hardwarové požadavky jsou hodně lidové – minimum je Pentium III 500 MHz, 128 MB RAM a 16 MB grafika. Použitý engine samozřejmě vychází z Trackmanie Sunrise, s čímž úzce souvisí i fyzikální model. Není to zrovna simulátor (auta brzdí i za letu), nicméně gravitace a odstředivé síly tady fungují stejně jako odpružení podvozku.

Vřele doporučuji si tuto hru stáhnout, můžete zde [ http://bonusweb.idnes.cz/dlstandard.html?filename=/plne_hry/TmNationsESWC_Setup.exe ].

Hrejte, bavte se a vyhrávejte :-)











Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006031002-trackmania-nations/ ].