× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

GDrive: On-line uchovávání dat

[ http://programujte.com/profil/2167-ondrej-stanek/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       15. 3. 2006       7 535×

Velice diskutovaný koncept Googlu na on-line uchovávání dat už není tak záhadný. V Power Pointové prezentaci, která byla nedávno omylem publikována na webové stránce výkonného ředitele společnosti Google Erica Schmidta, byly nalezeny plány na vytvoření on-line uložiště pro uživatelské soubory.

Ačkoli byla zmíněná prezentace velice rychle odstraněna, informace, které obsahovala se velice rychle rozšíříly po Internetu a převzala je i velká část médií po celém světě

GDrive, jak se zmiňovaný koncept nazývá, je v podstatě internetový ekvivalent pevného disku, který ovšem nabízí neomezenou kapacitu. Gigant mezi vyhledávači by tak mohl uživatelům nabízet uchování veškerých jejich souborů (např. obrázků, e-mailů, záložek apod.) na svých serverech, čímž by je ušetřil uchování dat na jejich počítačích.

Jakmile by byla data nahrána na server, mohl by k nim uživatel přistupovat přes Internet odkudkoli prostřednictvím jakýchkoli prostředků, ať již počítačů, PDA, mobilních telefonů atd. Google také plánuje zaměřit se na to, aby uživatelům poskytl kapacitu pro „uskladnění 100 %“ všech jejich dat. Navíc pokud by uživatel ztratil data uložená ve svém počítači, měl by vždy on-line kopii, Googlem nazývanou „Zlatou kopii“.

Zatímco většina uživatelů tento nápad vítá, ochránci soukromí protestují. Vadí jim především to, že uživatelé mohou volně přistupovat k datům přes Googlovský účet. Electric Frontier Foundation nedávno varovala spotřebitele, aby takovouto sloužbu nevyužívali, protože by mohla porušovat jejich soukromí.

Když byli zástupci Googlu požádáni o vyjádření k informacím, které prezentace obsahovala, jejich mluvčí pouze prohlásil, že neustále pracují na vylepšení svých produktů a služeb poskytovaných uživatelům, ale že se k tomu nebude blíže vyjadřovat.


Zdroj: http://www.earthtimes.org/

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006031501-gdrive-on-line-uchovavani-dat/ ].