× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Nejhorší počítačový virus

[ http://programujte.com/profil/2167-ondrej-stanek/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       18. 3. 2006       13 498×

Vinou chybné aktualizece antivirového programu společnosti McAfee [ http://www.mcafee.com/ ] byly omylem indetifikovány stovky souborů jako viry, což v mnohých společnostech i osobních počítačích způsobilo ztrátu velkého množství dat z „napadených“ počítačů.

Tato chybná aktualizace s číslem 4715, vydaná minulý pátek, měla původně chránit počítače před virem W95/CTX, avšak kvůli chybě v programu byly nesprávně identifikovány a v závislosti na nastavení přesunuty do truhly nebo smazány některé exe soubory. Patřily mezi ně například excel.exe, uninstall.exe, shutdown.exe, reg.exe nebo graph.exe.

Ačkoli pět hodin po vydání této aktualizace byl vydán patch, který ji opravil, znamenala pro některé společnosti a uživatele její instalace ztrátu v řádu stovek souborů. Proto společnost McAfee spolu s omluvou poskytla svým zákazníkům i nástroje na identifikaci a obnovu souborů, které byly umístěny do truhly, a v současné době pracuje i nástroji pro obnovu těch dat, která byla antivirem smazána.


Zdroj: http://www.computerworld.com

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006031602-nejhorsi-pocitacovy-virus/ ].