× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Čínský telecom chce blokovat hovory přes Internet

[ http://programujte.com/profil/161-ondrej-satera/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       5. 4. 2006       8 742×

Shanghai Telecom, který má přes 6,2 millionu telefonních přípojek, plánuje použít software firmy Narus Inc., aby získal schopnost zjistit a blokovat telefonování přes síť Internet.

Používání Internetu k telefonování (známé jako VoIP) se rychle rozšiřuje po celém světě a ohrožuje tak firmy zabývající se telefonováním přes pevnou linku.

V Číně vláda povoluje těmto firmám blokovat VoIP, pokud konkuruje jejich vlastním hlasovým programům. Což se nezmění dříve než v roce 2008.

Steve Bannerman, mluvčí firmy Narus, říká, že tento software se už používá v několika zemích, například v Egyptě.

Sofware na blokování VoIP od jiné americké firmy – Verso Technologies Inc. – byl vyzkoušen i u jiné čínské telekomunikační firmy.

Software od firem Narus a Verso může být nastaven tak, aby blokoval Skype a jiné populární VoIP aplikace. Avšak Shanghai Telecom nekoupil od firmy Narus modul přímo na blokování Skype hovorů, ale jenom verzi, která nedovolí připojit se čínské verzi Skype do jejich sítě jako mezinárodní verze. Tím prakticky znemožní hovor pomocí tohoto programu.

Zdroj: news.yahoo.com

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006040501-cinsky-telecom-chce-blokovat-hovory-pres-internet/ ].