× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Velká kniha k Adobe Photoshop CS

[ http://programujte.com/profil/20356-tomas-dostal/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       24. 4. 2006       15 092×

Recenze na knihu od Bena Willmora „Velká kniha k Adobe Photoshop CS“

Adobe Photoshop je bezesporu jeden z nejlepších a nejpoužívanějších grafických nástrojů na světě. Tento program se hodí pro všechny grafické operace, ale jak název napovídá, jeho prioritou je upravování fotografií. Návod na všechny tyto techniky dostanete přímo od nejlepšího ve svém oboru.

Autor knihy

Autorem knihy a zároveň jedním z nejlepších grafiků na světě není nikdo jiný než Ben Willmore. Ben Willmore je velmi známý a uznávaný grafik a mimoto také velmi schopný učitel, jenž se svými přednáškami o Photoshopu a grafice objel již celý svět s vynikajícími výsledky.

Obsah knihy

Část I – Základní práce ve Photoshopu CS

1. Slabikář nástrojů a palet
2. Slabikář selekcí
3. Slabikář vrstev

Část II – Základy tvorby

4. Jak na rozlišení?
5. Skenování perokreseb
6. Optimalizace obrázků ve stupních šedi
7. Rozumíte křivkám?
8. Správa barev
9. Korekce barev
10. Práce s Camera RAW
11. Manipulace s barvami
12. Kanály

Část III – Možnosti tvůrčí práce

13. Pokročilé techniky při práci s maskami
14. Ostření
15. Stíny
16. Koláž
17. Vylepšení
18. Retušování
19. Efekty v písmu a pozadí

Knihá, která obsahje 672 stránek, by vás mohla na první pohled odradit, ale pokud ji otevřete, pochopíte, že tato publikace není jen jedna z mnoha. Zprvu vás jistě uchvátí pestrost knihy a skutečnost, že všechny strany této knihy jsou na lesklém, odolném papíře. Knihou vás provází nespočet neuvěřitelných obrázků, grafických prací, ale i uměleckých děl. Každý příklad v knize je vysvětlen a jsou u něj minimálně dva obrázky se znázorněním postupu. Kniha ovšem není pouhá sbírka tzv. tutoriálů, kde slepě provádíte předepsané kroky k vytvoření obrázku. Kniha Bena Willmora vám Photoshop pomůže doopravdy pochopit a připraví vás na tvorbu profesionální grafiky a podobné tutoriály pak budete moci psát sami.

Kniha je určena jak pro úplné začátečníky, tak i pro pokročilé až velmi pokročilé grafiky. Ke knize dostanete také CD médium, na kterém jsou všechny obrázky, které se používají v příkladech, a tudíž si techniky popsané v knize můžete vyzkoušet na vlastní kůži. Knihu vřele doporučuji a myslím, že je to nejlepší kniha k Adobe Photoshopu na našem trhu.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006042002-velka-kniha-k-adobe-photoshop-cs/ ].