× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Ochraňujte svoj PC pred hrozbou – 2. diel

[ http://programujte.com/profil/7799-martin-valent/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       23. 4. 2006       17 783×

Nudíte sa a len tak klikáte po internetových stránkach, napríklad aj po stránkach, ktoré sú nevhodné pre osoby mladšie 18 rokov? Práve stránky tohto charakteru sú častým zdrojom rôznych vírov. Ako sa brániť? Čítajte ďalej.

Typ problému: Vírus, ktorý po resetnutí PC zakáže spustenie EXE súborov, ktoré sa nebudú dať otvoriť.

Obrana:

Zapli ste PC a nenabehli vám všetky ikony. Chcete otvoriť nejaký EXE súbor a PC nereaguje. Niekedy vám nahodí „otvoriť čím…“. Myslíte si – prúser? Ani tak prúser, ako pár minút práce. Ak máte len jeden profil, tak sa v núdzovom režime zapnite ako Administrátor, dajte ponuku Štart> Pomoc a technická podpora> Vrátenie zmien v systéme pomocou funkcie Obnova systému> Obnoviť počítač do stavu zodpovedajúcemu predchádzajúcemu obdobiu> Ďalej.

Vyberte deň obnovenia na ten, v ktorom bol PC v poriadku a pokračujte. Systém sa resetne a obnoví. Keď už bude obnovený, zapnite PC a všetko by malo šliapať v poriadku. (Keď máte profil Administrátor postihnutý, skúste iný, v ktorom máte administratívne práva.)

Tento postup môžete použiť aj pre iné tipy vírusov, ktoré vám niečo zmenia v systéme, ak sa nepodarilo iný typ vírusu odstrániť niejakym s týchto spôsobov čo sú napísane, tak budete musieť skúšať daný problém vyriešiť sami. V žiadnom prípade sa ale neodvážte ísť na Internet (z napadnutého PC), môže to byť vírus, ktorý je spojený so sieťou, a môže vám uškodiť nielen softwaru, ale aj finančne!

Postup je pre WIN XP, zapnutie núdzového režimu: Po zapnutí PC stláčať F8. Poprípade ďalej bude treba vybrať z možností váš disk, aby mohol sa spustiť Núdzový režim


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006042201-ochranujte-svoj-pc-pred-hrozbou-2-diel/ ].