× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Jak na ICQ v mobilu

[ http://programujte.com/profil/1743-radek-bouda/ ]Google [ :?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       11. 5. 2006       66 697×

Každému z nás se jednou stane, že se domluví s kamarádem, kterého už roky neviděl, na pokec přes ICQ a on se najednou nemůže dostat k počítači. V tomto návodu bych Vám chtěl popsat, jak rozchodit ICQ klienta v mobilu.

Jednou ze základních podmínek je vlastnit mobilní telefon podporující připojení k Internetu a Javu. Mezi takovéto typy telefonů patří například Sony Ericsson k700i a k750i.

Klient

Snad nejlepší klient na ICQ v mobilu je JIMM. Můžete si jej stáhnout v sekci Download [ http://programujte.com/download.php?sekce=2 ].

Rozhraní

Pracujete v příjemném grafickém rozhraní. Signalizace příchozí zprávy je chvilkovým spuštěním vybrátoru telefonu. Klient podporuje smajlíky, lze je však vypnout. Pokud máte douhý seznam uživatelů, není problém vypnout zobrazování odpojených uživatelů. Lze si vybrat z těchto statusů:

  • Online
  • Free for chat (Chci si povídat)
  • Away (pryč)
  • N/A (nejsem k zastižení)
  • DND (mám práci)
  • DND (Do Not Disturb – neobtěžuj)
  • Invisible (neviditelný)

Názvy v závorkách jsou podle českého názvu v programu.

A ještě potěším lidi, kteří nejsou zběhlí v angličtině, protože program je česky, a to 100%.

Nastavení: Sony Ericsson – Eurotel

  1. Nastavení připojení—> Nastavení Internetu—> Profily Internetu
  2. Vytvořit nový profil (na názvu nezáleží)—> Připojit pomocí Eurotel Internet
  3. Vybrat profil, který jste vytvořili
  4. Nastavení Java—> vybrat profil, který jste vytvořili

U jiných mobilních telefonů značky Sony Ericsson to bude podobné. U jiných značek Vás musím bohužel odkázovat na nějaký vyhledávač.

Nastavení: Klient

V nastavení—> připojení stačí nastavit ICQ UIN (číslo, pod kterým se přihlašujete) a vaše heslo. Nyní snad už jen kliknout na nápis Připojit v hlavním menu a užívat si chatování v mobilu.

Cena připojení záleží na vašem operátorovi.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006050802-jak-na-icq-v-mobilu/ ].