× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

NVU 1.0

[ http://programujte.com/profil/7799-martin-valent/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       25. 5. 2006       17 908×

Program na tvorbu webových stránok bez znalosti HTML jazyka.

Jeden z najlepších HTML editorov, ktorý obsahuje podporu WYSIWYG, je práve tento program. Podporuje viacero operačných systémov (Windows, Linux). Pre tých, ktorí nevedia po anglicky, je na nete aj balíček pre NVU 1.0, kde bude text v češtine.

Máte možnosť písať zdrojový kód alebo vytvárať stránku bez písania kódu a bez znalosti HTML kódu, stačí len prepnúť do náhľadu a priamo robiť stránku. Takýmto zpôsobom napíšete len text, zarovnáte si ho, kde chcete, vložíte obrázok a prípadne tabuľku bez znalosti HTML.

Po ukončení uložíte s koncovkou HTM/HTML alebo inou a bude vám zapísaný zdrojový kód v kvalite, akoby ste stránku písali priamo vy. Pri zapnutí programu vám program vypíše info, čo dokáže, určite si to prečítajte, sú tam veľmi dôležité informácie o možnostiach programu.

Ďalej program obsahuje vlastný integrovaný CSS Editor pre ľahšie pracovanie v CSS. Veľká možnosť druhov písma, ktoré si vyberáte podobne ako vo Worde. Text môžete meniť ako sa vám páči, veľkosť písma na väčšie a menšie, farba, podčiarknutie, hrúbka a ďalšie možnosti.

Kontrolovanie HTML je veľkou výhodou pre tých, ktorý akurát začínajú vo tvorbe Internetových stránok.

Nevýhodou je písanie do kódu JavaScriptu alebo PHP a iné, automatická oprava chýb vám môže zdrojový kód, ktorý napíšete, vymazať, lebo bude považovaný ako chybná časť kódu.

Tento program odporúčam začiatočníkom v HTML, ktorí chcú mať rýchlo web, ale neovládajú dostatočne HTML.

Používanie produktu je zdarma bez limitu.

Info:

Licencia: MPL/GPL/LGPL
Veľkosť: CZ: 8 MB, EN: 7,6 MB
Podpora OS: Windows 95/98/NT/2000/XP
Autor: Linspire, Inc.
Stránka produktu: www.nvu.com [ http://www.nvu.com ]
Inštalácia: Áno
Odinštalácia: Áno

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006052101-nvu-1-0/ ].