× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Creative Live! Motion

[ http://programujte.com/profil/1181-peter-orosz/ ]Google [ :2:?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       25. 6. 2006       8 860×

Creative Live! Motion je natáčacia kamera, ktorá sa dokáže zamerať na vašu tvár a udržať ju stále v strede obrazu. Zatiaľ má len jediného konkurenta (Logitech QuickCam Sphere), ktorého však výrazne predčí.

Praktická a pekná

Vzhľad kamery sa nesie v čisto technickom štýle doplnenom o efektné kruhové podsvietenia na bočných stranách. Okrem prehľadnej strednej časti, ktorá kryje objektív, je všetko uložené v kovovo šedom plaste. Kameru môžeme postaviť na stôl (vďaka rozkladacej základni), zavesiť na LCD monitor alebo displej prenosného počítača. Súčasťou kamery je aj externé slúchadlo s mikrofónom, ktoré však nie je príliš pohodlné na používanie.

Aplikácie

Programové vybavenie kamery je určené iba pre operačný systém Windows XP, okrem základného ovládania kamery tu nájdete aj videochat alebo stráženie priestoru pred kamerou. Creative Live! Motion vytvára fotografie v interpólovanom rozlíšení až 1280×960 bodov, videozáznamy v rozlíšení 640×480 bodov s plynulými tridsiatimi snímkami za sekundu. Veľmi šikovnou funkciou je snímanie panoramatických záberov, keď sa kamera sama otáča a spojuje vytvorené snímky do jedného veľkého širokého záberu. Kvalita výstupu zodpovedá priemernej webovej kamere. Kamera ukáže obraz i za horších svetelných podmienok, nemá ale rada privysoký kontrast. Farebnosť je v poriadku, naviac sa dá prípadne doladiť.

Takmer ako živý tvor

V porovnaní s konkurenčným zariadením od Logitechu má Live! Motion širšie uhly natáčania a širšie zorné pole. Automatické natáčanie funguje dobre a snímaný obraz je príjemne plynulý. Kamera si sama obraz približuje, aby tvár zabrala väčšinu obrazovky, rýchlosť zameriavania je však niekedy pomalá. Bežné pohyby zvláda bravúrne, no pri zložitejších sa aj kamera môže pomýliť a zameriať na niečo iné, ako vašu tvár – napríklad na váš svetlejší rukáv. Natáčanie sprevádza bzukot elektromotorov, nie je to však rušivý zvuk. Automatické natáčanie sa dá vypnúť a kameru nastaviť do ľubovoľnej pozície. Kamera je určená pre rozhranie USB 2.0, a dá sa preto predpokladať, že na staršom USB rozhraní bude záznam trhanejší. Istým obmedzením môže byť aj dĺžka prepojovacieho káblu – max. 120 centimetrov.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006062502-creative-live-motion/ ].