× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Webhosting kraja.cz pod útokom konkurencie a končí

[ http://programujte.com/profil/20356-jan-varhol/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       6. 7. 2006       9 122×

Podľa vlastníka webhostingu Michala Krajčoviča kvôli útokom na jeho servery bol donútený činnosť webhostingu ukončiť. O tomto boli informovaní (pravdepodobne) všetci zákazníci, medzi ktorých patrím aj ja. Webhosting začal fungovať len nedávno, všetky služby bežali rýchlo a bezchybne, no niekomu to pravdepodobne prekážalo.

Citujem z mailu od Michala Krajčoviča:

„Spokojenost z mé strany byla tedy maximální až do pátku 30. 6. 2006, kdy v odpoledních hodinách došlo k výpadku MySQL, který se nedařilo žádným standardním způsobem vyřešit.
Domněnka, že je tento výpadek spojen s aktuálním přetížením webserveru (Apache 2) se později ukázala jako nejspíše správná.
Během posledních dnů nastala řada výpadků, které byly způsobeny útoky na server. Podle detailní analýzy všech logů a diskuze s nejmenovanými, pro mě důvěryhodnými zdroji, mohu téměř s jistotou a smutkem konstatovat, že se jednalo o útok ze strany jednoho z větších českých webhosterů.
Útok jde bohužel přes proxy server, takže nemohu s jistotou někoho obvinit, trestní oznámení na neznámého pachatele také celkem nic nevyřeší, i tak bylo z mé strany podáno.
Během dnešní noci jsem zablokoval asi 10 rozsahů IP adres, ze kterých byl cílen útok, provedl jsem celkem 12 restartů, aby se největší zátěž ze zablokovaného útoku odvrátila, ale ani to není finální řešení, protože se několik lidí ozvalo s tím, že se na server nemohou dostat a že se přes to či ono proxy normálně připojují, odblokováním bych zase akorát otevřel cestu novému útoku.
Právě z důvodu těchto útoků jsem uznal, že je aktuální situace neudržitelná, a rozhodl jsem se ukončit tento webhostingový projekt.
Jak jsem naznačil, nevedou mne k tomu ani finanční důvody, ani nedostatek klientů, i s nějakým útokem jsem počítal, ale za těchto okolností si netroufám držet žádné garance.
Stávající server ještě poběží několik týdnů (asi do 25. 7. 2006), poté bude jeho provoz ukončen.“

Som z toho trošku mimo. Kúpil som si doménu, zaplatil za hosting a potom toto. Ďalej je v maili uvedené, že príslušná časť peňazí za hosting bude vrátená a všetky údaje z FTP a databáz budú bezpečne zálohované. Prevádzkovateľ taktiež ponúka prenos dát na iný (zákazníkom vybraný) hosting.

Je to smutné, kvôli môjmu mini-webíku si nebudem platiť štandardný webhosting – a predpokladám, že nie som sám. Neviem ako vy, ale ja by som strašne rád vedel, kto je za tým…


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006070603-webhosting-kraja-cz-pod-utokom-konkurencie-a-konci/ ].