× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

TempInbox.com – e-mailová schránka bez registrace

[ http://programujte.com/profil/20356-michal-zima/ ]Google [ ?rel=author ]       16. 7. 2006       14 684×

Už vás nebaví si vytvářet na freemailech stále nové a nové e-mailové schránky, kdykoli se chcete někam zaregistrovat, aniž byste tam museli uvádět svůj „skutečný“ e-mail? Tak zkuste tuto převratnou službu! TempInbox přichází…

Všichni to známe. Chcete si něco stáhnout nebo přispět svou reakcí do diskuse. Jenže potřebujete mít zaregistrovaný účet. Když se registrujete, tak to po vás chce e-mail. Svůj tam zadávat nechcete, tak si nějaký vymyslíte. Jak se však dalo předpokládat, tak vám na něj měl přijít ověřovací kód… Co s tím? Jako první vás asi napadne vytvořit si u freemailu novou schránku. Je ale i lepší řešení: TempInbox [ http://www.tempinbox.com/ ].

O co to vlastně jde

TempInbox je služba, která vám poskytne e-mailovou schránku ve tvaru cokoliv@tempinbox.com, avšak pouze pro příjem – neposkytne vám možnost e-maily pomocí této služby odesílat. Schránku ve zvoleném tvaru můžete používat především pro různé zkušební registrace v systémech, pro stahování souborů, které potřebují registraci apod. Nejen, že ji k těmto účelům můžete používat, ale je to také provozovatelem doporučováno! Účelem je zabránit při takovýchto registracích rozšiřování vašich osobních e-mailových adres pro zasílání nevyžádané pošty. Rovněž, pokud si s někým domluvíte, že vám pošle cosi na e-mail, tak mu nemusíte dávat svoji osobní e-mailovou adresu (zvláště, pokud to nechcete, či je minimální pravděpodobnost, že by vám psal ještě někdy), ale dáte mu nějakou tuto e-mailovou adresu (@tempinbox.com).

Jak to vlastně funguje

Princip je velmi jednoduchý. Zvolíte si nějaký tvar „vaší“ dočasné e-mailové schránky, zkontrolujete si, zda-li ji již někdo nepoužívá, a pak ji můžete začít používat (ono vůbec nevadí, že už ji někdo používá, ale o tom až za chvíli). Název schránky však nesmí být delší více než 12 znaků. Dokonce můžete schránku využívat ještě předtím než si ji „zřídíte“. Všechny dočasné schránky jsou totiž zřizovány v okamžiku přijetí e-mailu na danou adresu. Schránku můžete kdykoli později přijít zkontrolovat, zda-li vám něco nepřišlo. Nebo také TempInbox nabízí možnost si vybírat e-maily z dané schránky prostřednictví RSS nebo ATOM [ http://en.wikipedia.org/wiki/ATOM ]. Tato služba funguje na stejném principu, jako např. odebírání nových článků z Programujte.cz prostřednictvím jedné z těchto dvou služeb.

Všechno je všech, nic není nikoho

Ano, takto to opravdu funguje. :-) Když chcete schránku, tak ji zkrátka používáte. A když už ji nechcete, tak z ní vymažete všechny zprávy a jednoduše odejdete (nebo si vemete jinou). Prakticky to funguje i tak, že když si někdo usmyslí, tak při znalosti názvu schránky může číst všechnu poštu v ní obsaženou. Proto je tato dočasná schránka určena především k registracím na různých webových stránkách, fórech apod., a nikoli k velmi důvěrné obchodní korespondenci.

Stránky, rozhraní a lokalizace

Webové stránky TempInbox.com [ http://www.tempinbox.com/ ] jsou velice jednoduché a naprosto intuitivní pro ovládání. ;-) Rozhraní pro čtení pošty je rovněž velmi jednoduché. Na první stránce se vám zobrazí výpis nejnovějších e-mailů. Pro zobrazení i těch starších stačí jednou kliknout. Pro přečtení e-mailu stačí kliknout na jeho předmět. Následně se vám zobrazí všechny hlavičky e-mailu, dále i jeho obsah. V přehledu můžete e-maily i mazat. Stránky jsou lokalizovány do mnoha jazyků, mezi nimiž nechybí ani čeština. Přehledně zpracovaný FAQ vám zodpoví vaše případné dotazy. Když porovnáte anglický FAQ (originál) a jeho českou lokalizaci, tak zjistíte, že český není tak dokonalý a v mnohém i zastaralý, narozdíl od jeho anglického protějšku.

Rozhovor s autorem

Aby byla recenze této služby kompletní, dovolil jsem si autorovi této služby položit pár otázek:

Kolik e-mailových schánek existuje nebo je používání na TempInbox?
~42,000

Kolik e-mailů je na TempInbox uskladněno a kolik jich denně TempInbox přijme?
Stovky tisíc – hodně záleží na dni.

Jak dlouho již TempInbox běží?
Tempinbox.com běží již 3 roky, i když zpočátku jsme měli jiné doménové jméno.

Kdo dostal ten nápad vytvořit tuto službu?
Nápad jsme dostali s kamarádem, protože jsme trávili mnoho času registrováním se na webových stránkách, které vyžadovaly skutečnou e-mailovou adresu, a vytváření nových hotmail účtů se začalo stávat příliš komplikované.

Víte o nějaké své „konkurenci“?
Samozřejmě – existuje mnoho podobných stránek… některé nabízejí více funkcí, jiné méně.

Jaké máte plány do budoucna?
Vyvíjíme zbrusu nové verze, například www.trashonthe.net [ http://www.trashonthe.net/ ]. Mimojiné také proto, abychom mohli nabídnout alternativu vůči tempinbox.com adresám, které jsou již blokované využitím na různých stránkách.

Chtěl byste něco sdělit našim čtenářům?
Budeme rádi, když nám zašlou své návrhy na zlepšení této služby nebo pomoc při překládání do dalších jazyků.

Děkuji za rozhovor


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006070702-tempinbox-com-e-mailova-schranka-bez-registrace/ ].