× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Seznam.cz už zprovoznil všechny e-maily, ale ne docela

[ http://programujte.com/profil/161-ondrej-satera/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       12. 7. 2006       8 956×
E-mailová korespondence uživatelů se výpadkem elektřiny neztratila a ze zálohy je postupně vracena zpět. Data v adresářích však bohužel k dispozici nejsou a uživatelé je musejí ze zachované došlé i odeslané pošty vytvořit znova.

Asi čtyři procenta všech schránek na Seznamu poškodil zhruba 12minutový výpadek elektrické energie v budově společnosti TTC, kde má Seznam umístěné servery. Podle jednatele TTC Čestmíra Chudoby byla příčinou porucha motorgenerátoru. Do zvýšení bezpečnosti se firma rozhodla ihned investovat 18 milionů korun.

Uživatelé podle Gabrielové dostávají svá data zpět postupně. Doba opravy se přitom u každého účtu liší. Podle velikosti schránky může oprava trvat od deseti sekund do 30 minut. „Z technického hlediska to znamená zaslat uživatelům zhruba 65 milionů e-mailů zpět do jejich schránek, a to při plném provozu portálu,“ uvedla. Opravy se budou provádět ještě několik dnů.

Opravené schránky, tedy ty, kde se znovu objevují starší odeslané i doručené e-maily, by měly fungovat jako obvykle se všemi funkcemi, na které jsou uživatelé zvyklí. Ve schránce jsou zachovány uživatelské složky pro doručenou i odeslanou poštu, pro rozepsané e-maily, dále koš, spamy a viry. Ostatní složky si uživatelé vytvářejí sami.

Podle ředitele Seznamu Iva Lukačoviče firma dlouhodobě pracuje na vytvoření další, nezávislé a geograficky oddělené serverovny, která by zajistila větší stabilitu služeb.

Zdroj: ČTK

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006071101-seznam-cz-uz-zprovoznil-vsechny-e-maily-ale-ne-docela/ ].