× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

AIDS – PC se snaží přijít na řešení

[ http://programujte.com/profil/20356-ondrej-zalud/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       13. 8. 2006       10 006×

AIDS, to je pohlavní choroba, na kterou zatím nemáme 100% účinnou léčbu. Co to dělá v sekci „Hardware“? IBM společně s dalšími společnostmi vyvinula gigantický výkon počítačů.

Již před delší dobou informoval server Novinky.cz o jejich novém projektu velice silných počítačů. A teď pro ně našla i vhodné využití, sestavila program, v němž vědci vidí velikou budoucnost. A jak že to vlastně funguje? Je to velice prosté. Ty nejvýkonnější počítače, které IBM na tento projekt vyřadila, počítají určité vakcíny proti AIDS. Ale takovýto výzkum nás asi nepřekvapí, těch už tady bylo spousta. Co je zarážející, je to, že i vy se svým PC se můžete zapojit. A to velice jednoduše. Stačí si stáhnout patřičný program (odkaz najdete pod článkem) a zaregistrovat se na určitých stránkách (odkaz rovněž na konci textu). Stáhnete si 1,5 MB velkou aplikaci, která následně stáhne 10 MB rozšíření a můžete začít. Je určitě spousta lidí, které toto osloví. Vezměte si třeba situaci, že jste v práci a teď třeba na 2 hodiny někam musíte odjet, počítač vypínat nebudete, proč by, jste za chvíli zpátky. Ale místo toho, aby se počítač „nudil“ a zobrazoval spořič obrazovky, může počítat věc náročnější a hlavně o mhoho prospěšnější. Takže si myslím, že i vy byste se mohli zapojit a, až budete mít chvíli čas, uvedený program spustit. U silnějších PC nevadí ani stálý běh. A proč že je to v sekci hardware? Je to zatím podle odhadu asi 189 000 uživatelů z celého světa, kteří již svým výkonem občas přispívají. Teoreticky by se dalo říct, že se do této sítě dají napojit všechny PC, co mají připojení k Internetu a mají použitelný výkon (aplikace si vás ohodnotí, ale myslím, že všichni projdete). O takovém výkonu se doposud mohlo nám všem nechat zdát.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006080107-aids-pc-se-snazi-prijit-na-reseni/ ].