× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Spore – herní projekt Willa Wrighta

[ http://programujte.com/profil/161-ondrej-satera/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       29. 8. 2006       14 352×

Willa Wrighta snad ani není nutné představovat, ale pro jistotu. Will Wright je spoluzakladatelem společnosti Maxis, která uvedla na svět herní hit The Sims. Wright sám byl hlavním designérem her se Sims tématikou (The Sims, SimCity) a teď se věnuje vývoji hry Spore, o které je tento článek.

Teď vám hru představím. Hra Spore simuluje celou historii života, tak, jak se postupně vyvíjel, tzn. od buněčných organismů přes savce až po lety do vesmíru. Na začátku hru si můžete vytvořit svoji vlastní potvůrku, a to v editoru podobném tomu v The Sims 2. Funkce tohoto editoru si nejlépe prohlédnete v traileru (odkaz na konci článku).

Pak už můžete vyrazit zkoumat svět. Najdete tam jak slabší, tak silnější soupeře. Dokonce tam budou i příslušníci vašeho „rodu“, se kterými se můžete spřátelit a porazit tak společně silnější nepřátele. Tato část bude podobná hře The Sims.

Pak se v evoluci zase o něco posunete a stanete se „starostou“ celého města (něco jako SimCity), o které se budete muset starat a rozvíjet ho. A to až na tu úroveň, kdy si vyrobíte vesmírnou loď, a budete tak moci vyrazit kolonizovat vesmír.

Vesmír bude složený z mnoha galaxií, ve kterých budou opravdu kvanta zajímavých planet, a bude na vás, jestli si budete chtít tu kterou planetu obsadit nebo se s ní jen „zkamarádit“. Jen by mě zajímalo, jak se podepíše tahle velikost vesmíru na tom, kolik hra zabere místa na pevném disku.

Hra už by měla být téměř dokončená a teď ji čeká jen dokončování a vylaďování. Tento proces by měl trvat skoro rok. Můžeme ji tedy očekávat tak kolem zaří příštího roku. Hra je vyvíjená přednostně pro PC, ale bude vydaná i pro ostatní herní konzole, hlavně pro ty nejnovější (PS3, Xbox 360).

Trailer:

Další informace naleznete na oficiálních stránkách hry [ http://www.spore.com/ ].


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006082008-spore-herni-projekt-willa-wrighta/ ].