× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Miranda 0.5! Konečně!

[ http://programujte.com/profil/2592-jan-skrasek/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/20356-petra-pakostova/ ]Google [ ?rel=author ]       27. 8. 2006       12 631×

Po dlouhé době vydávání předběžných verzí Mirandy vyšla ta stabilní. Jaká je?

Jedním slovem úžasná. Dlouhou dobu se na ní čekalo a teď je už mezi námi. Nová Miranda přináši podporu nových plu-ingů a obsahuje propracovanější podporu protokolů.

Pozor, pozor! Miranda Pack serveru programujte.com

Článek najdete zde [ http://programujte.com/clanek/2006102701 ].


Základní instalace

Mirandu si můžete stáhnout z www.miranda-im.org [ http://www.miranda-im.org/download/ ]. Na výběr máte dvě verze UNICODE a ANSI. Unicode verze je určená pro operační systém Windows NT, 2000 a XP, ANSI pak pro Windows Me a 9x.

Asi největší nevýhodou (někdo možná řekne výhodou) je praktická nepoužitelnost Mirandy bez doinstalování dalších doplňků. Miranda v základní instalaci zvládá nejběžnější protokoly a tím to bude asi vše. Na můj vkus absolutně nekonkurenčně schopná.

Nevím jak vás, ale mě výše uvedený screenshot vůbec nepřitahuje. Vzhled je velmi strohý a funkce žádné. Pokud jste na tom stejně, nezbyde vám nic jiného, než se pustit do vylepšování. K tomu vám dopomůže stránka se všemi možnými vzhledy, pluginy apod.: Addons Miranda IM [ http://addons.miranda-im.org/ ]. Zde najdete snad všechno.

Není to tak jednoduché

Ačkoliv by se nyní mohlo zdát, že je vyhráno, ale není. I když už najdete přesně to, co potřebujete, zjistíte, že vám to zrovna nejede. A nastává strastiplná cesta zjišťování proč. Většinou vám bude chybět nějaká jiná knohovna. Např: pro dekódování obrázků. Ale že ji potřebujete, se na stránce pro stáhnutí pluginu nedozvíte.

A co teď

Prakticky máte jen dvě možnosti. Mořit se a hledat to, co potřebujete, zkoušet a testovat, nebo si stáhnout balík s již hotovými změnami. Jistě, nikdy nenajdete balík, který vám na 100% vyhovuje, ale nikdo vám nezakazuje si jej upravit k obrazu svému. No a to je právě 100x jednodušší.

Z praxe poznáte. Po několika hodinách strávených nad dáváním Mirandy do kupy, jsem jásal, když jsem ji měl za 40 min přesně tak, jak jsem si představoval.

Nejnutnější plu-ingy jsou asi PopusPlus a SmileyAdd. A potom je to už jenom podle vašeho vkusu a potřeby.

Čeština

Češtinu pro Mirandu si můžete stáhnout ze serveru miranda.kvalitne.cz/ [ http://miranda.kvalitne.cz/ ]. Kvalitní český web je pak miradna.cz [ http://www.miranda.cz ] a jeho fórum [ http://www.miranda.cz/forum ], ve kterém naleznete pomoc a také spoustu hotových balíčků Mirandy.


Na závěr vám přeji mnoho úspěchu při hledání a Mirandu podle vašeho vkusu.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006082403-miranda-0-5-konecne/ ].