× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

YouOS – operační systém v prohlížeči!

[ http://programujte.com/profil/2592-jan-skrasek/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       28. 8. 2006       14 233×

Velká shoda náhod pomohla tomu, že po přečtení článku „Hit jménem Web 2.0“ od Lukáše Churého zde na Programujte.cz, čtu článek „Webový operačný systém: Vízia blízkej budúcnosti Internetu“ na Živě.sk. A co z toho? YouOS!

Cituji z článku „Hit jménem Web 2.0“:

„Podle mě jsme se tak přiblížili chvíli, kdy jako příští krok vývoje lze očekávat kompletní operační systém běžící ve webovém prohlížeči. Uživatel tedy bude mít k dispozici svůj operační systém, webový prohlížeč a uvnitř tohoto prohlížeče další systém! Zajímavá vyhlídka. Samozřejmě si lze představit, že v tomto „podsystému“ bude možné spouštět další webový prohlížeč, který umožní běh dalšího systému. V tomto bodě se celá věc stává dosti surrealistickou, jelikož na jedné straně máme uživatele, kteří žádají stále více výkonu a touží mít nejrychlejší počítač na světě. Na straně druhé pak nové pojetí aplikací, které jako vedlejší efekt přináší, byť velmi mírné, snížení výkonnosti a funkčnosti.“

Článek velmi zajímavý, pro mě poučný, protože se věnuji tvorbě webu. Brouzdám si tak dál po Internetu a najednou čtu článek „Webový operačný systém: Vízia blízkej budúcnosti Internetu“. No, jelikož je to slovensky a já jsem člověk líny a ještě k tomu je půl jedné v noci, přeskakuji text a jedu rovnou na obrázky. A už to vidím. V prohlížeči je uměle vytvořen jednoduchý desktop. No teda! To musím honem vyzkoušet. A tak se pomalu přesouvám na youos.com [ http://www.youos.com/ ]. Účet? Kdepak, zkusím nejdřív demo a až pak se budu registrovat.

Po pár minutách zkoušení koukám úžasem. Povedlo se mi ono předpovídané „kouzlo“. „Samozřejmě si lze představit, že v tomto „podsystému“ bude možné spouštět další webový prohlížeč, který umožní běh dalšího systému.“ Nezbývá než dodat screenshot.

Těším se na shledanou v blízké virtuální realitě.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006082501-youos-operacni-system-v-prohlizeci/ ].