× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Animovaný GIF - banner

[ http://programujte.com/profil/618-jan-maly/ ]Google [ :?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       16. 9. 2006       55 522×

Pokud vás zajímá, jak vyvořit animovaný GIF, čtěte dál.

1) Vytvořte nový dokument s rozměry 88×31 (standardní baner).

2) Nakreslete si nějaký zajimavý podklad.

3) nyní si vložte nějaké texty (místo textu můžete použít i obrázky).

4) Když máte vytvořeny vrstvy, můžete spustit program, který je součástí Photoshopu a umožňuje vytvářet animace. Program se jmenuje ImageReady a spustíte ho tlačítkem Přepnout na ImageReady v panelu nástrojů [Ctrl + Shift + M].

Pracovní plocha ImageReady je velmi podobná s plochou Photoshupu

My zaměříme pozornost na paletku Animace (Animation). Zde můžeme vidět jednotlivé snímky (framy). V pořadí jak jsou za sebou se budou postupně zobrazovat.

Nyní byste měli mít v paletce Animace jen jeden snímek (frame). Jediná vrstva, která je viditelná, je zatím podklad.

5) Nyní zviditelněte textovou vrstvu Recenze. Změna se ihned projevý i v náhledu Snímku, poté stiskněte tlačítko Duplikovat platní snímek. Vytvoří se kopie snímku. V tomto snímku jen změňte viditelnost vrstev. Tedy textovou vrstvu Rezence zneviditelněte a zviditelněte vrstvu Games. Tu opět duplikujte na platný snímek, změňte opět viditelnost vrstev a tak pokračujte dokud nebudete mít všechny snímky připraveny.

Takto to bude vypadat až budete mít všechny snímky připraveny:

6) Pod každým snímkem je zobrazen čas v sekundách. Číslo ukazuje, jak dlouho bude snímek vidět, než se zobrazí následující snímek.

Nyní u každého snímku můžete nastavit čas. Pokud chcete mít u všech snímků stejný čas, držte klávesu Ctrl a vyberte všechny snímky kliknutím myší.

7) Pokud chcete, aby se vaše animace přehrála více než jednou, tak v palatce Animace vyberte Volby přehrávání a z nabídky Stále.

8) Nyní si můžete prohlédnout, jak bude vypadat animace. Klikněte na tlačítko Spustit/zastavit animaci v paletce Animace.

9) Nyní stačí už jen animaci uložit Soubor → Uložit optimalizovaný (Save Optimized) [Ctrl + Alt + S]. Obrázek musíte uložit ve formátu GIF.

PS: Pokud provedete ve Photoshopu nějaké změny, ty se poté projeví i v ImageReady

Teď už jen výsledná animace.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006091401-animovany-gif-banner/ ].