× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Seznam Albert - klady a zápory

[ http://programujte.com/profil/20356-jan-palicka/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       21. 9. 2006       10 687×

Funkce ostatních vyhledávačů jsou různorodé, ale mezi nejzákladnější patří samozřejmě vyhledávání indexovaných stránek na Internetu u nás i v zahraničí. Některé nabízejí možnost vyhledávání záznamů realitních kanceláří, jiné umožňují vyhledávat firmy, nebo dokonce obrázky. Jaký je ale Seznam Albert [ http://slab.seznam.cz/albert/ ]?


Hned na první pohled nás jistě zaujme absence tlačítka Hledej, které je ve vyhledávači nahrazen funkcí, která odešle formulář serveru ke zpracování cca. každou sekundu. Pokud ale přestaneme psát server velmi rychle odešle naše data ke zpracování. Toto ještě není zcela dotažené. Sám Seznam tento vyhledávací modul prezentuje jako demoverzi, která není hotová. Tuto technologii Seznam ještě nehodlá nasadit a bude na ní ještě pracovat.

Nyní se podíváme na klady a zápory ostatních vyhledávačů:

Seznam.cz

Současný vyhledávací modul serveru Seznam.cz je nejpoužívanějším vyhledávací modulem v tuzemsku. Umí vyhledávat v indexovaných stránkách Internetu, v mapách (mapy v České republice zobrazuje i letecky), ve Firmách, Slovníku, Zboží a Encyklopedii (novinka). Vyhledávací modul je rychlý, spolehlivý a funkční.

Centrum.cz

Vyhledávač Centrum.cz dalším v řadě českých vyhledávacích modulů, které může uživatel použít. Pokud vyhledáváte, může se hodit našeptávač, který není tak propracovaný jako současný našeptávač na serveru Seznam.cz. Samozřejmostí je vyhledávání na Internetu, v mapách, slovnívích, firmách, obrázcích, realitách a zboží.

Atlas.cz

Vyhledávací modul Atlas.cz prošel v nedávné době radikální aktualizací, která mu přinesla zejména nový vzled a šikovné uspořádání ikon v levém bočním panelu. Stránka je přehledně řazena, nejsou na ní žádné rušivé prvky. Atlas.cz bohužel ještě napoužívá vyhledávač, ale je jen otázkou času, kdy začne.

Seznam Albert

Server Seznam.cz je v poslední době v dobré kondici a nabízí mnoho novinek, kromě Encyklopedie i mnoho funkcí E-mailu, volbu vzhledu stránek i mailu. Myslím, že novinka Seznam Albert je skvělou zbraní proti konkurenčním vyhledávačům a Seznamu přinese zase o něco lepší jméno na české Internetové scéně.

Seznam.cz poslední dobou připravuje pro své uživatle mnoho novinek, které zvyšují uroveň české Internetové scény. I když je Seznam Albert ještě demo, bezesporu jde o velmi povedený projekt, jež je dobrým počinem schopným konkurovat dalším tuzemským vyhledávačům.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006091905-seznam-albert-klady-a-zapory/ ].