× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Madden NFL 06

[ http://programujte.com/profil/3832-michal-pristas/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       1. 10. 2006       9 176×

NFL sa teší obľube hlavne v USA, v našich končinách je známe hlavne z filmov, no to neznamená, že nemáme právo si túto vynikajúcu hru zahrať.

Verím, že väčšina z vás aspoň tuší, čo to vlastne NFL je. Ak nie, odporúčam pozrieť screenshoty a potom už nebude potrebné nič vysvetľovať.

Ale nebudem tu predsa vysvetľovať, čo to vlastne je, idem sa radšej venovať priamo hre.

Tak ako v každej hre od EA Sports, aj táto sa začína takým mini „reklamným“ videom, v ktorom sa vám prihovoria hráči (či už futbalisti vo FIFE, hokejisti v NHL), no tu je to trochu odlišné. Prihovoria sa vám síce aj hráči NFL, ale mimo to aj tréneri alebo krásne roztlieskavačky (kvôli ním odporúčam tieto videa sledovať).

Potom sa objaví prehľadné menu, v ktorom nájdete možnosti ako QuickPlay alebo hru cez Internet a módy hry. V tejto položke je množstvo týchto tzv. módov, ale azda najzaujímavejšia je superstar – obdoba kariéry v sérii NFS – no a tomu sa aj budem trocha podrobnejšie venovať.

Začnete vytvorením si svojej postavy, no nie ako ste na to zvyknutý doteraz, ale tu budete dokonca vyberať aj rodičov – kto by to bol povedal, že zamestnanie a IQ rodičov má vplyv na pozíciu, ktorú dostanete. Potom nasleduje nastavenie parametrov postavy ako meno, výška, váha a samozrejme aj výzor. Nebuďte sklamaný, že si svoj výzor spočiatku nebudete môcť nastaviť tak ako v napr. NHL – nastavenie tváre účesu – to si budete môcť dodatočne zmeniť v Barber Shop, čiže u holiča.

Potom ako ukončíte tvorbu postavy, ocitnete sa v svojom apartmáne. Tu je spočiatku trochu neprehľadne rozmiestnené menu. No máte na výber z množstva činností. Vaša postava je vybavená mobilom, na ktorý prijímate správy od agenta, ktorého budete samozrejme musieť zamestnať, počítačom, na ktorom si budete môcť skontrolovať vaše umiestnenie v tabuľkách, kalendárom s rozpisom zápasov, tréningov a napr. filmových skúšok. A nakoniec je tu mapa mesta, pomocou ktorej sa môžete dostať k holičovi, do tetovacieho salóna, do agentovej kancelárie alebo na štadión. A tu sa vaša kariéra začína. Musíte zamestnať agenta, vyhrávať zápasy a potom sa budete môcť dostať do lepšieho týmu k lepšiemu agentovi…


Grafika hry je celkom slušná a hrateľnosť je tiež na dobrej úrovni. Hoci zo začiatku budete mať problémy s pravidlami, no nie je to až také hrozné. Zvuk je celkom dobrý a hudba, ktorá je v hre použitá, je výborná, akurát sa hodí k športu tohto typu.

Obrázky


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006091906-madden-nfl-06/ ].