× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Adobe Photoshop CS2 – Tvorba loga

[ http://programujte.com/profil/2447-zdenek-sotolar/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/20356-michal-zima/ ]Google [ ?rel=author ]       17. 10. 2006       42 923×

Dnes si ukážeme, jak vytvořit pomocí Photoshopu pěkné logo.

Tvorba loga

Nejprve si otevřeme nový dokument o velikosti 740×114 px. Tedy šířka 770 px a výška 114 px.

Vybereme nástroj Přechod. Můžete ho vidět na předchozím obrázku. Barvu Přechodu nastavte na červenou barvu kteréhokoliv odstínu. Jestliže chcete mít přesnou kopii loga, který je v tomto článku, tak si nastavte barvu na standardní: #FF000.

Takže první krok máme hotový. Dalším krokem bude nanesení filtru. Přejděte do galerie filtrů.

Klepněte na záložku Textura a vyberte Praskliny. Jas, hloubku prasklin a mezery mezi prasklinami nechte být a potvrďte vše stisknutím tlačítka OK. Zde vidíte výsledek, který by měl výjít:

Nyní si vytvořte novou vrstvu. Vemte si nástroj Text a napište Stavby.cz (resp. text vlastního loga). U písma nastavte toto:
› bíla barva
› písmo Crazysk8. Tady si stáhněte .
› velikost písma nastavte na 60 bodů.

Doporučuji tento font stáhnout, protože s jiným fontem by to nemuselo vypadat tak hezky.
Teď si sežeňte nějaký obrázek domu. Pokud nemůžete žádný u sebe najít, tak vězte, že ho můžete snadno najít na Googlu [ http://www.google.cz/ ]. Až si obrázek seženete, vytvořte si v dokumentu novou vrstvu a zkopírujte obrázek domu právě sem.

Protože na mém obrázku byla vidět reklama, tak jsem ji překryl novou vrstvou pomocí nástroje Obdélník a vložením svého textu. Takže pokud taky máte podobný problém, udělejte to samé.
Základ tedy máme hotov. Teď se vrhneme na efekty, které vylepší dojek našeho loga. V paletě vrstev klepněte na vrstvu s domem a krytí nastavte na 49 %. Tady máte nastavení mého textu Stavby.cz



No, a je hotovo. Doufám, že se vám článek líbil a že jste pochytili nějakou inspiraci. Zde máte ještě náhled, jak by to mělo po vaší námaze vypadat.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006100902-adobe-photoshop-cs2-tvorba-loga/ ].