× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Sonic: The Hedgehog Preview

[ http://programujte.com/profil/-1-vit-hederer/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       6. 11. 2006       13 183×

Už je mu 15 let, má velké modré bodliny a pohybuje se naprosto neskutečnou rychlostí! O kom je řeč? No přece o Sonicovi. Zastánce dobra, který již dlouhou dobu baví hlavně děti. Překvapí nás tentokrát něčím? No uvidíme!

Jen asi málokdo z nás si pamatuje tohoto modrého ďábla, který pobíhal na Sega Genesis. Ti z vás, kteří měli to štěstí, jistě ví, že Sonic se zasloužil o přežití plošinovek na počátku 90.let a poté se stal nesmazatelnou ikonou her, která se na nás chystá v next-gen kabátku, aby znovu ovládl svět plošinovek. První odhalení proběhlo letos na E3 a podle tvůrců byla tehdy hra hotová na 40 procent.

Nová podoba Sonica?

Myslíte si, že Sonic opravdu existuje? Ne? Co kdyby náhodou existoval? To je asi hlavní otázka hry, kterou před nás kladou vývojáři. A na tom, aby vypadal jako živý, opravdu zapracovali. Samozřejmě to bude posun díky hardwaru next-gen konzol, který dovolí našemu modrému kamarádovi úžasné grafické a fyzikální hrátky. Při každém nádechu a výdechu se budou všechny bodliny, které vlastní, pohybovat naprosto realisticky a dodají mu tak opravdu nádech reality. Také prostředí bude dokonale graficky vyvedené a realisticky zpracované. Bodliny budou vrhat různé stíny závislé na změně denní doby. Jenže co by to bylo za Sonica, kdyby nevládl spoustou úžasných a neopakovatelných schopností? Nebojte, tuto skvělou věc samozřejmě vývojáři nezmění a vy se budete moci řítit větší rychlostí než auto našeho bývalého ministra Bublana. K čemu vám to bude? No přece ke sbírání prstýnků, skákání po různých trubkách a plošinkách, věšení se na různá lana a provazy.

Novinkou bude například let na obrovském orlovi, jízda na vzdušné vlně nebo volný pohyb po přímořském městečku nazvaném Soleanna, kde můžete potkat hodně zajímavých NPC postav. Ochranitelkou města, avšak tajuplnou princeznou, je Elise. O její hlas se bude starat Lacey Chabert, jak 6. října oficiálně potvrdila Sega. Bude to tak poprvé, co se v Sonicovi objeví nějaký hollywoodský hlas! No a kdo si myslíte, že bude jí i celý svět ohrožovat? Chvíle napětí. Ne není to ministr Tlustý a jeho státní rozpočet. Je to přece Eggman, známy též jako Dr.

Vajíčko. Princezna má opravdové tajemství, které by mohlo změnit celý širý svět a náš doktor se ho samozřejmě snaží získat a pokusí se unést princeznu. Více vám o příběhu povědět nemohu, protože není znám a vývojáři jej střeží jako oko v hlavě. Dr. Vajíčko však nebude jediným záporákem hry. Na scéně se objeví také bílý ježek Silver a nejspíše bude doktorovi pomáhat. Bude vládnout schopnostmi, s kterými nebude lehké si poradit, a tak se bude muset Sonic hodně snažit, k čemuž vám pomůže i zlepšování modráska a výběr schopností použitých v dané situaci.

Vytváření Silvera

Designer Silvera popisuje, jak se zrodil Silver: Sonic za těch 15 let prošel spoustou změn týkajících se i charakterů. V historii jsme se mohli setkat například s Knucklesem, Tailsem a dalšími. První návrh byl stvořit charakter s novými atributy Sonicových schopností, které nemá žádná jiná postava v Sonicově světě. Důležitá byla jeho schopnost ovládat předměty pomocí ESP. Než jsme přišli s hotovým designem Silvera, měli jsme 50 návrhů a všechny byly dobré. Nakonec vyhrála podoba ježka bílého jako sníh, kolem nějž jiskří nějaké elektrické pole.

E3 Demo a trailer

Na E3 byla představena demoverze rozdělená na dvě části, v nichž vynikaly hlavně speciální schopnosti Sonica a Silvera. Od Sonica se samozřejmě dočkáte rychlosti a obratnosti. Level byl také plný nebezpečných robotů, které většinou Sonic lehce zvládne pomocí jeho rychlosti a skoků. Objevuje se zde i let na obrovském orlovi, který vypadal opravdu úchvatně! Druhá část se odehrávala převážně v režii Silvera, který svou sílu čerpá telekineticky. Více mě však zaujal oficiální E3 trailer vypadající opravdu nádherně. Vše začíná projevem a oslavami princezny Elise. Pak se zjeví Dr. Eggman a spousta robotů a jiných přisluhovačů tohoto padoucha a princeznu unesou. Poté následuje ukázka, čeho všeho je náš hrdina schopen. Efektní ničení robotů, jízda na motorce a mnoho dalších zajímavých věcí. Trailer je opravdu vydařený a snad vydrží nasazené tempo i do hry.

Další informace

V Japonsku pravidelně probíhá jedna velice významná herní událost a tou je Tokio Game Show. Letos se tu vývojáři Sonica opravdu chvástali například použitím fyzikálního enginu Havoc pro opravdu dokonalé zpracování reálného světa. Po rozbití dřevěného plotu budou odlétávat různě velké třísky, chaoticky, každá úplně jiným směrem. O dynamických změnách počasí již řeč byla a je to jen jedna z dalších pozitivních změn. Stále se však neví, jestli bude hra obsahovat on-line systém hraní, protože v tomto směru byli vývojáři na slovo skoupí. A vyvstává ještě jedna otázka, a to, jestli budou využity ovladače PS3 nebo Wii pro snímání pohybu hráčovy ruky. Vydání se opravdu blíží, a proto si 14. listopad 2006 zakroužkujte červenou tužkou v kalendáři! No uvidíme, jestli tento superrychlý ježek splní očekávání.

Zdroj: IGN.com a SEGA.com

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006102208-sonic-the-hedgehog-preview/ ].