× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Mozilla Firefox 2.0 CZ – přeřaďte na vyšší rychlost

[ http://programujte.com/profil/1483-lukas-chury/ ]Google [ https://plus.google.com/101446994797551111026?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       25. 10. 2006       17 470×

Mozilla Corporation ve spolupráci s projektem CZilla dnes zveřejnila českou verzi Mozilla Firefox 2.0 pro operační systémy MS Windows, Linux a Mac OS X. Firefox je rychlý a bezpečný webový prohlížeč, oblíbený u uživatelů i webových tvůrců. Dočkal se již stovek milionů stažení a stal se druhým nejpoužívanějším prohlížečem v České republice i ve světě. Hlavní novinky Firefoxu verze 2.0:

  • Vestavěná ochrana proti podvodným stránkám.
  • Kontrola pravopisu upozorní na překlepy v polích formulářů.
  • Obnovení stavu po pádu umožňuje obnovit otevřené panely poté, co byl Firefox ukončen nestandardním způsobem.
  • Vylepšené vyhledávání včetně našeptávače, nový správce vyhledávacích modulů.
  • Přívětivější uživatelské rozhraní díky novému motivu vzhledu.
  • Prohlížení v panelech umožňuje obnovit uzavřené panely, je intuitivnější a snadněji použitelné.
  • Inovovaná správa RSS kanálů zobrazuje náhled každého zdroje a lze zvolit, kterou aplikací jej odebírat. Firefox nyní také umí tyto zdroje lépe rozpoznat.
  • JavaScript 1.7, podporující nové vlastnosti, které ulehčují tvorbu stránek.
  • A další…

Firefox ve verzi 1.0 získal řadu ocenění, např. Produkt roku 2005 od časopisů Softwarové noviny a PC World. Renomovaný americký magazín CNET zařadil Firefox mezi 10 nejlepších produktů desetiletí.

Pro uživatele MS Internet Exploreru jsou připraveny webové stránky „Přejděte na Firefox“ (firefox.czilla.cz [ http://firefox.czilla.cz ]), které jim pomohou se změnou prohlížeče. Podpora uživatelů je zajišťována prostřednictvím webového fóra (forum.czilla.cz [ http://forum.czilla.cz ]).

Instalační program Firefoxu (pro Windows 5 MB, pro Linux 8,1 MB a Mac OS X 9,4 MB) je pro uživatele i firmy zdarma ke stažení na adrese:

http://firefox.czilla.cz/stahnout/ [ http://firefox.czilla.cz/stahnout/ ]

O projektu CZilla

Projekt CZilla se dlouhodobě zabývá lokalizací, propagací a podporou open-source projektu Mozilla.org v České republice. Uživatelům pravidelně přináší české verze populárního prohlížeče Mozilla Firefox, výkonného poštovního klienta Mozilla Thunderbird, editoru webových stránek NVU a balíku internetových aplikací Mozilla Suite, včetně mnoha rozšíření pro tyto produkty. Pro další informace o CZille prosím navštivte: http://www.mozilla.com/ [ http://www.czilla.cz/czilla/*odkaz2*>http://www.czilla.cz/czilla/

O Mozilla Corporation

Mozilla Corporation se sídlem v Mountain View, Kalifornie, USA, je pověřena vývojem, distribucí a propagací webového prohlížeče Firefox a samostatného poštovního klienta Thunderbird. Společnost je plně podřízenou pobočkou Mozilla Foundation a svou činností přispívá k naplnění poslání projektu Mozilla.org – zachování inovace a možnosti výběru na Internetu. Pro další informace o Mozille prosím navštivte: http://www.mozilla.com/ ]


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006102501-mozilla-firefox-2-0-cz-preradte-na-vyssi-rychlost/ ].