× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Napište komponentu ASP.NET a vyhrajte!

[ http://programujte.com/profil/135-jakub-fiser/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       27. 10. 2006       8 812×

Společnosti Altairis [ http://www.altairis.cz ], Microsoft [ http://www.microsoft.cz ] a Gopas [ http://www.gopas.cz ] se rozhodly vyhlásit soutěž Komponenta roku 2006 [ http://http://komponenta-roku.aspnet.cz/ ], která si klade za cíl podpořit tvorbu kvalitních modulů pro .NET, jež se mohou stát součástí jiné aplikace. Podmínkou je běh pod ASP.NET 2.0 a zveřejnění aplikace dalším programátorům zdarma spolu s dostatečně podrobnou dokumentací. Přičemž ke komponentě nemusí být připojen její zdrojový kód. Kritéria pro hodnocení budou 3:

  1. Užitečnost a praktická využitelnost.
  2. Kompatibilita s kódem i duchem ASP.NET 2.0 (využití standardních rozhraní, konfigurace atd.).
  3. Elegance a nápaditost námětu, realizace a celkový umělecký dojem.

Ceny jsou zajímavé, byť lze na první pohled poznat, že se jedná o 1. ročník této soutěže. Na výherce tedy čakají 3 balíčky odstupňované dle pořadí.

  1. Microsoft Visual Studio 2005 Team Edition a jednoroční předplatné MSDN Premium spolu s poukazem na libovolné třídenní školení v počítačové škole Gopas.
  2. Microsoft Visual Studio 2005 Professional Edition NFR, Microsoft SQL Server Standard Edition NFR a poukaz na jednodenní školení v počítačové škole Gopas.
  3. Odborná počítačová literatura od společnosti Microsoft a propagační předměty partnerů soutěže.

Celá akce sice zatím vypadá hodně komorně, ale to rozhodně nic nevypovídá o jejím potenciálu. Porotu tvoří 3 lidé vesměs často vystupující na českém Internetu, což samo o osbě dosti vypovídá o důvodech vzniku soutěže: Michal A. Valášek, Michal Bláha a Štěpán Bechynský. Uvidíme, jaké laťky akce dosáhne a zda se bude konat i 2. ročník.

Registrace [ http://komponenta-roku.aspnet.cz/Register.aspx ] projektů je možná až do 30. listopadu a od 1. prosince následně začne hodnocení jednotlivých prací. Výsledky budou vyhodnoceny v „polovině“ měsíce.

Ostatní, kteří se nechtějí přímo účastnit, můžou svými nápady pomoci soutěžícím na speciální stránce [ http://komponenta-roku.aspnet.cz/WishList.aspx ].

Je zajímavé sledovat vznik podobných soutěží a jiných podpůrných akcí v této oblasti. Jedná se sice zatím spíš o pionýry, nicméně je vidět, že páky, mající zájem o rozšíření všeobecného povědomí o .NEt a jeho podporu, tady jsou. Nelze tedy nedoporučit se nezúčastnit.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006102703-napiste-komponentu-asp-net-a-vyhrajte/ ].