× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Tuning OS MS Windows XP - 2. časť

[ http://programujte.com/profil/3225-jakub-lajmon/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/3250-jakub-vatrt/ ]Google [ ?rel=author ]       16. 11. 2006       18 924×

Po vydaní 1. časti Tuningu OS MS Windows XP som sa zamyslel nad tým, či bolo najvhodnejšie začať takou (pre začiatočníkov) možno ťažšou zmenou systému za účelom prispôsobenia si pracovného prostredia. Ale čo bolo to bolo a teraz ideme ďalej. Popíšem Vám zmenu kurzoru myši.

Zmena kurzoru patrí medzi najednoduchejšie zmeny prostedia systému. Je to možno spôsobené tým, že samotný Windows XP obsahuje nástroje na zmenu kurzoru myši, takže nejaké zásahy do systému nebudú nutné.

Pre uskutočnenie tejto zmeny si samozrejme najprv musíte zaobstarať Vami požadované kurzory, ktoré chcete aplikovať do systému. Môžete ich dostať vo formáte .curzip (obsahuje celú sadu kurzorov vo formáte .ani) alebo priamo ako kurzor čiže súbor s príponou .ani. S kurzormi súvisí aj súbor .curtheme, ktorý obsahuje iba adresy ku kurzorom pre jednotlivé situácie. Ale k takémuto typu súborov sa ešte dostaneme.

Takto budeme postupovať pri zmene:



1. Zaobstarajte si kurzor/y, ktoré chcete nastaviť. Pravdepodobne ich získate ako .curzip alebo ako .ani. Ak máte kurzor vo formáte .ani preskočte krok 2. a 3.

2. Súbor xyz.curzip premenujte na xyz.zip a otvorte v ho nejakom komprimačnom programe(WinRAR, 7-Zip, ...)

3. Extrahujte súbory komprimovanej zložky do obyčajnej

4. Spustite si nastavenia myši (START -> Ovládací panel -> Tlačiarne a ostatný hardware -> Myš) a presuňte sa na kartu Ukazovatele

5. Po označení nejakej siutácie kliknite na tlačidlo Prehľadávať, presuňte sa do extrahovanej zložky s kurzormi a vyberte jeden, ktorý nastavíte pre vybranú situáciu. Mali by ste mať dostupný aj náhľad prezeraných kurzorov.

6. Takto si nastavte všetky kurzory pre situácie, ktoré chcete zmeniť. Potom si tieto nastavenia rôznych situácií uložte pomocou tlačidla Uložiť ako... v hornej časti karty. Uložením vytvoríte už spomenutý súbor s príponou .curtheme , ktorý obsahuje cesty ku kurzorom pre všetky situácie. Po uložení bude zmena kurzorov už oveľa jednoduchšia, nakoľko si už iba vyberiete tému, ktorá sa Vám aktuálne pozdáva.

7. Všetky zmeny potvrďte tlačidlom OK.
Dúfam že aj táto zmena prostredia prinesie nejaké spestrenie ku každodennej práci na Vašom počítači. Nabudúce si povieme niečo o zmene ikon.

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006102801-tuning-os-ms-windows-xp-2-cast/ ].