× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Jak vyzrát nad Flashem - Úvod

[ http://programujte.com/profil/20356-viktor-balogh/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       15. 11. 2006       22 347×

Je to můj první článek, ale budu se vám snažit co nejlépe podat to, co budete potřebovat k tomu, abyste udělali nějaké ty stránky ve Flashi. Přeji hodně úspěchů.

Všichni ho známe…

Snad každý už viděl na Internetu nějaký dotěrný reklamní banner, nebo pop-up okno. To je ta horší stránka tvorby ve Flashi, ale na druhou stranu je to vynikající nástroj pro tvoru nejen webových animací, které zaujmou hlavně svým poutavým designem, ale i celých webových stránek.

Flash na první pohled

Napsal jsem tento návod pro všechny ty, kteří se ještě k Flashi nedostali, ale i pro všechny ty, kteří už něco umí. Tímto bych chtěl požádat ty znalejší, aby případné připomínky, chyby atd. posílali na můj e-mail.

Jak Flash funguje?

Flash od firmy Macromedia se v dnešní době vyvinul už do verze 9, avšak my se budeme učit ve verci MX2004. Má dvě verze a to: verze „klasická“ a verze Professional. Liší se od sebe jen tím, že ve verzi Professional jsou přidány šablony pro tvorbu aplikací, obsáhlejším výběrem komponent atd. Je zbytečné se těmito „upgrady“ zabývat podrobněji.

S programem Flash můžete realizovat většinu svých nápadů a představ. Je výjimečný svou obsáhlou nabídkou funkcí pro tvorbu dynamického grafického i textového obsahu. Jednou z řad těch zajímavějších funkcí je načítání externích zvuků ve formátu mp3, jpg obrázků, zobrazení streamovaného videa, práce se soubory ve formátu xml, snadná spolupráce s PHP skripty a mnoho dalších funkcí.

Flash je také obohacen o vlastní programovací jazyk ActionScript, jehož základy si snadno osvojíte. Ale i Flash, jako spousta jiných programů, má svá omezení, a to především pro webové aplikace. Pokud dojdete ve Flashi tak daleko, že vám začnou chybět aplikace jako například přímá komunikace s databázemi, FTP klient nebo jen funkce pro ukládání souborů, může vám pomoci software FlashStudi, SWFkit a další.

A jaký je cíl tohoto kurzu?

V dnešní době je Flash tak rozšířen především díky výhodám použití na Internetu. Proto se budu věnovat spíše webovým aplikacím. Ovšem pro použití na Internetu platí určitá „nepsaná“ pravidla, a to:

  • nepřeplácanost
  • přehlednost

Já však věřím, že společně se nám podaří vytvořit nejen zajímavé animace, ale i webové aplikace, které vám časem umožní se vypracovat i do takovéto podoby: www.panoramikia.net [ http://www.panoramikia.net/ ].


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006110703-jak-vyzrat-nad-flashem-uvod/ ].