× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Novinky na Gmailu a GTalku

[ http://programujte.com/profil/4089-zdenek-vecera/ ]Google [ https://plus.google.com/+ZdenekVecera?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       11. 11. 2006       13 972×

Byly aplikovány mnohé novinky ve službě Gmail. Jak už bývá zvykem, změny nejsou aplikovány v českém prostředí, tedy chcete-li využít plný potenciál freemailové služby Gmail, přepněte si v nastavení Gmailu na anglickou jazykovou verzi.

Efektivnější práce s e-maily

Asi nejvýraznější novinkou je nové ovládací roletové menu v pravém horním rohu zprávy spolu s novým tlačítkem Reply (Odpovědět) (obr. 1).

obr. 1 – tlačítko pro odpověď a roletovém menu

Roletové menu obsahuje následující možnosti:

  • odpovědět všem
  • přeposlat
  • tisk
  • uložení osoby do adresáře
  • smazání zprávy
  • nahlášení phishingu
  • zobrazení zprávy v úplné podobě včetně hlavičky
  • zobrazení zprávy v upraveném kódování

Vylepšení grafických prvků

Původní umístění odkazů (obr. 2) pro odpověď a přeposlání byly zachovány, avšak odkazy doznaly grafických vylepšení (obr. 3).

obr. 2 – původní grafika

obr. 3 – nová grafika

Přepošlete celou konverzaci

Jak je u Gmailu zvykem, všechny zprávy seskupuje do jednotlivých konverzací. Pokud chcete takovou celou konverzaci přeposlat, můžete využít nové tlačítko Forward all (Přeposlat vše).

GTalk – zasílejte zprávy i off-line uživatelům

Nebyl by to Google, kdyby nevylepšil propojení Gmailu s IM komunikátorem zvaný GTalk, který je založený na Jabberu. Novinkou je možnost zaslat takovému uživateli IM zprávu i v době, kdy je offline. Jakmile bude on-line, tak si bude moci zprávu přečíst.
(Možná se to bude zdát lidem využívající ICQ divné, ale doposud opravdu nebyla možnost zasílat zprávy uživatelům v off-line stavu.)

Zaregistrujte si Gmail

Zaregistrování účtu na Gmailu (a zároveň na GTalku) je podmíněno získáním pozvánky (která je samozřejmě, stejně jako Gmail či GTalk, zdarma). Pozvánku vám může zaslat jakýkoliv současný uživatel Gmailu (má-li ovšem nějaké). Dnes již není problém pozvánky získat, například na fórech se jich nabízí mnoho.


Pokud doposud účet nemáte a chtěli byste vyzkoušet Gmail či GTalk, tak si napište o pozvánku na můj e-mail uvedený ve vizitce [ http://programujte.com/autori.php?autor=191 ], pár jich ještě mám.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006111009-novinky-na-gmailu-a-gtalku/ ].