× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Prejdite z 2D na 3D fotky

[ http://programujte.com/profil/3225-jakub-lajmon/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/3250-jakub-vatrt/ ]Google [ ?rel=author ]       17. 11. 2006       16 698×
Detaily a možnosti závisia od počtu obrázkov a kvality. Samozrejme vytvorenie 3D priestorového prostredia bude mať isté "nie skromné" softvérové a hardvérové nároky. Okrem približovania scény (snímky uložené vo vysokej kvalite práve na tento účel) sa budete môcť v takto vytvorenom virtuálnom prostredí poprechádzať, vyhľadávať určité snímky a, samozrejme, aktuálny pohľad aj uložiť.


Z hľadiska hardvéru bude potrebná podpora DirectX 9 zo strany grafickej karty kompatibilnej s WDDM, 1 GB operačnej pamäte a pochopiteľne rýchly procesor. Podporované operačné systémy budú Microsoft Windows XP SP2 a Windows Vista. Aplikácia potrebuje ďalej internetový prehliadač Internet Explorer 6 alebo 7. Pod prehliadačom Firefox 2.0 sa zobrazí hlásenie o nepodporovanom prehliadači.

Program pracuje na princípe rozpoznávania jednotlivých objektov, pričom pri každom si vytvorí značku a v prípade viacerých fotografií dokáže spojiť jednotlivé časti patriace k sebe. Špeciálne rozpoznávanie je aplikované napríklad na okná a steny budov, čo umožní softvéru vytvárať 3D panorámu, podobne ako softvér na vytvorenie klasických panoramatických fotografií, spojených spoločnými prvkami. Softvéru nebudú robiť problémy ani fotografie rovnakých objektov s rozdielnymi fotoaparátmi, rozlíšením alebo napríklad kombinovanie fotografií nasnímaných v rôznych časoch dňa.

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006111621-prejdite-z-2d-na-3d-fotky/ ].