× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Skype 3

[ http://programujte.com/profil/4764-petr-vojacek/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       16. 12. 2006       16 966×

Všichni příznivci tohoto programu se můžou těšit na novou verzi.

Skype 3

Skype je program, který umožňuje hlasovou, textovou a video komunikaci přes Internet zdarma. Jedná se o zajímavý program, který nabízí spousty možností. V rámci Internetu je komunikace zdarma, po nabití Skype kreditu je možné volat i na běžné pevné linky nebo do mobilní sítě.

Doporučená rychlost internetu pro Skype:

Zvuková komunikace:
  • Download: 128 kbps
  • Upload: 56 kbps

Videohovory:
  • Download: 500 kbps
  • Upload: 128 kbps

Nyní už k tématu, byla už uvolněna verze 3, která umožňuje uživatelům vyzkoušet nové funkce a vylepšení.

Hned na první pohled si uživatelé všimnou nového vzhledu, který prošel menší inovací a působí opravdu příjemně. V menu přibyla ikonka Live, která patří k nové funkci, kterou nová verze Skype má. Změnou jsou i nové moderní zvuky, které doprovází ovládání programu. Ty lze samozřejmě změnit na původní.

Funkce zůstaly skoro stejné. Jako novinku nabízí Skype možnost spojit se s celým světem. Pro tuto funkci slouží již zmíněná položka Live. Pod ní se skrývá nová služba Skypecasts, která nabízí hromadnou konverzaci pro větší skupinu lidí. K již vytvořeným skupinám se můžete přidat, popřípadě je možné vytvořit si vlastní.

Pokud zrovna nechcete volat, můžete využít i komunikace textové. Tu oživují různé prvky. Jednak to jsou emotikony (smajlíci) a dále to mohou být různé aplikace, které Skype nabízí pod položkou Doplňky. Při konverzaci si tedy můžete zahrát šachy, nebo po stáhnutí dalších aplikací jednoduše oživit konverzaci.

Po instalaci nové verze programu začne program komunikovat s vaším internetovým prohlížečem. To dovoluje zavolat na jakékoli číslo, které se nachází na internetových stránkách jedním kliknutím. Samozřejmě, pokud se jedná o pevnou nebo mobilní síť, je nutné mít nějaký Skype kredit.

A jelikož prioritní funkcí tohoto programu je volání, tak i další možnosti s tím souvisí. Například je možné aktivovat hlasovou schránku, kde vám volající může zanechat vzkaz, a nebo lze nastavit přesměrování. K dispozici jsou i další funkce, například SMS zprávy, které lze také odesílat po nabití Skype kreditu.

Jedná se spíše jen o kosmetické změny. Jedinou výraznou novinkou je možnost komunikovat ve skupině pomocí nové služby. I tak je Skype mocný nástroj a stal se nedílnou součástí internetové komunikace.

Stáhnout si ho můžete na oficiálních stránkách [ http://www.skype.com/intl/cs/download/skype/windows/helloagain.html ] (velikost downloadu – 19 MB).



Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006121504-skype-3/ ].