× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

QIP - šikovná náhrada za ICQ a Mirandu

[ http://programujte.com/profil/6187-tomas-vitek/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       21. 1. 2007       23 051×

Zdá se vám ICQ pomalé a prolezlé reklamou a Miranda příliš složitá na instalaci? Pak je pro vás QIP ten pravý komunikační program.

Tento článek nepřímo navazuje na článek o Mirandě [ http://programujte.com/clanek/2006112202 ] a ICQ [ http://programujte.com/clanek/2006102505 ] na tomto serveru, tentokrát však bude řeč o komunikačním programu QIP, neboli Quiet Internet Pager.

QIP je freeware komunikační program, který využívá ke komunikaci protokolu ICQ. Má možnost změny skinů, smajlíků a zvuků. Vzhledem je podobný programu ICQ, ale oproti němu je design trochu střídmější a nezobrazuje se reklama. QIP je ruský program, ale umí i anglicky a doplňkově si můžete stáhnout i češtinu [ http://qip.pcmark.info/viewtopic.php?t=3 ] nebo slovenštinu [ http://empweb.php5.sk/dl.php?item=qipsk ].

A teď k funkčnímu vybavení. QIP disponuje proti standardnímu ICQ Anti-Spam filtrem, který zabrání tomu, aby vám někdo posílal SPAM [ http://programujte.com/clanek/2006112302-Spam-tvori-71-%-e-mailu ], a také Anti-Flood filtrem, který zabraňuje příliš rychlému odesílání zpráv. Dále se v okně konverzace zobrazuje minulá konverzace, takže nemusíte hledat v historii, co jste komu psali. Dále všechny konverzace jsou v jednom okně, přehledně rozdělené v záložkách. Nechybí možnost šifrování zpráv (pouze pro komunikaci mezi dvěma uživateli QIP), více možných stavů, pokročilejší možnost neviditelnosti, animovaní smajlíci, menší náročnost na hardware atd. Nabízí také možnost nastavení míry průhlednosti, takže když máte otevřené okno s QIP a kliknete někam vedle, tak se průhlednost okna změní.

Velmi zajímavou vlastností QIP je, že si můžete svůj kontakt odebrat z něčího kontaktlistu, takže když vás začne otravovat nějaký nadějný třináctiletý sprostý spamer, tak je tu jednoduchá možnost, jak se ho zbavit. Pokud si vás ovšem ten dotěrný klučina dá do kontaktlistu znovu, tak vy ho můžete zařadit do listu ignorovaných. A má po srandě.

A teď k nevýhodám. QIP nepodporuje Xtraz (hry z programu ICQ) a nepodporuje hlasovou komunikaci. To je k funkčním nedostatkům asi vše.


Na tento měsíc (leden 2007) se připravuje nová verze nazvaná QIP Infium a také se již testuje QIP pro PDA. Někomu může vadit grafická „minimalističnost“ programu a může mít problémy s přechodem ze svého starého komunikačního programu, ale i tak QIP nabízí funkce, které vám vašeho stávajícího klienta minimálně nahradí.

Oficiální stránky [ http://qip.ru/ ]
České fórum o QIP [ http://qip.pcmark.info/ ]
Český blog o QIP [ http://qipp.blog.cz/ ]


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006122808-qip-sikovna-nahrada-za-icq-a-mirandu/ ].