× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Wikigate: Microsoft chtěl přepsat některé příspěvky na Wikipedii

[ http://programujte.com/profil/2843-lukas-chadraba/ ]Google [ :2:?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/20356-michal-zima/ ]Google [ ?rel=author ]       27. 1. 2007       8 501×

Společnost Microsoft odeslala e-mail Ricku Jelliffovi, ve kterém požaduje změnu porovnání standardů Open Document Format a Office Open XML.

Microsoft požaduje více vyrovnaný text o obou formátech. Na Wikipedii se vyskytuje porovnání, ve kterém jsou mírně nadneseny vlastnosti Open Document (open source formátu).

Open Document Format [ http://en.wikipedia.org/wiki/OpenDocument ] vs. Office Open XML [ http://en.wikipedia.org/wiki/OOXML ]

Rick Jelliff uvažuje o tom, že nabídku přijme. Zdá se mu také, že texty jsou zaujaté a měly by být opraveny. Záznamy o ODF/OOXML na Wikipedii jsou již nějakou dobu předmětem diskusí o správnosti, přesnosti a vyrovnanosti názorů.

Podle mého osobního názoru by opravdu neměla být v otevřených encyklopediích zaujatost a rozhodně by nemělo být wiki pěšákem psychologické války názorů proti MS nebo naopak proti open source světu.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007012601-wikigate-microsoft-chtel-prepsat-nektere-prispevky-na-wikipedii/ ].