× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

PC-BSD 1.3

[ http://programujte.com/profil/3199-peter-rexa/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       1. 2. 2007       10 379×

Inštalácia systému je veľmi jednoduchá, stačí nabootovať inštalátor z CD/DVD a už sa len riadiť pokynmi, ktoré sú veľmi prehľadné a zrozumiteľné.

PC-BSD používa rovnaké grafické prostredia ako GNU/Linux. Defaultne je nastavené KDE. Môžeme použiť aj grafické prostredie Fluxbox alebo Gnome.

Po inštalácii vypadá PC-BSD ako „holé“. Defaultne obsahuje internetový prehliadač, správcu súborov, prehávače videa/hudby, ale chýba mu veľa iných vecí, medzi ktoré patrí aj kancelársky balík. Samozrejme ďalšie aplikácie sa dajú veľmi jednoducho doinštalovať. Na oficiálnej stránke PBIDIR.com [ http://pbidir.com/ ] si môžete nájsť akýkoľvek balíček, ktorý potrebujete, stiahnuť si ho môžete samozrejme zadarmo a následne ho môžete obyčajným dvojklikom nainštalovať.

PC-BSD je dostupné v rôznych jazykoch, ktoré obsahuje CD 2. Určite je to veľmi zaujímavá distribúcia určená hlavne pre bežných domácich používateľov. Mňa osobne veľmi zaujala svojou jednoduchosťou a dokonalosťou.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007012801-pc-bsd-1-3/ ].