× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Čína může předběhnout USA, Google hledá i na Youtube, Uživatelská příručka k FF 2.0,...

[ http://programujte.com/profil/2843-lukas-chadraba/ ]Google [ :2:?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/2331-linda-erlichova/ ]Google [ ?rel=author ]       29. 1. 2007       8 009×

Čína může předběhnout USA v počtu uživatelů internetu

Sice omezeně, ale čím dál tím více obyvatel nejlidnatější země světa má přístup k internetu. Surfování, chatování a blogování je v Číně masovou záležitostí. V komunistické Číně dochází k porušování lidských práv a tedy i práva na informace a šíření vlastních názorů. Lidé mohou navštěvovat pouze povolené stránky a blogy procházejí cenzurou. Podle BBC došlo za loňský rok k 23% růstu na 137 milionů uživatelů. Toto číslo znamená, že více než 10% čínské populace je on-line. V USA je v současné době 210 milionů uživatelů internetu a celková populace činí 300 milionů obyvatel.

Google hledá i na Youtube

Google koupil server YouTube vloni za neuvěřitelných 1,65 miliardy dolarů a nyní přichází s prvním výrazným krokem, který dokumentuje toto spojení. V své původní službě Google Video [ http://video.google.com/ ] zruší možnost sdílení videa a tuto možnost ponechá pouze na Youtube [ http://www.youtube.com/ ]. K indexu videí z internetu přidává nově i výsledky z Youtube. Šance najít požadované video je nyní mnohem větší. Obě služby a uživatelské účty Google/Gmail Acounts a Youtube účet zatím zůstanou odděleny. Google takto činí hlavně kvůli zefektnění sdílení videa na jednom místě a spojením s kvalitnějším archivem Youtube spravovaným komunitou.

Uživatelská příručka - Mozilla Firefox 2.0

Pro komunitu uživatelů webového prohlížeče Mozilla Firefox 2.0 zveřejnila společnost FOXINUS solutions s.r.o. referenční příručku právě k Firefoxu 2.0. Celý dokument spadá pod licenci GNU a je tedy volně šířitelný.

Referenční příručka - Mozilla Firefox 2.0 [ http://www.chovancik.cz/wp-content/uploads/2007/01/fx-2007-01-25-uzivatelska-prirucka-firefox-20.pdf ]

Idnes koupil Ukazse.cz, Atlas mění Magazín za Pikant

idnes [ http://www.idnes.cz/ ] už dávno není pouze zpravodajským serverem a ve spojení s ostatními servery rodiny mediální společnosti MAFRA tvoří opravdový portál. Už snad chybí jen freemail. Nyní přidává do rodiny i komunitní server Ukazse.cz [ http://www.ukazse.cz/ ], který nabízí podobný servis jako úspěšnější Líbímseti.cz [ http://www.libimseti.cz/ ]

Konkurenční portál Atlas.cz mění název svého Atlas Magazín [ http://magazin.atlas.cz/ ] na Pikant [ http://www.pikant.cz/ ]. Jde o bulvární magazín na rozdíl od Atlas Zprávy [ http://zpravy.atlas.cz/ ] s vlastní redakcí.

Zdroj: BBC News, Czilla.cz, Digiweb

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007012901-cina-muze-predbehnout-usa-google-hleda-i-na-youtube-uzivatelska-prirucka-k-ff-2-0/ ].