× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

Microsoft vydal konvertor formátů OOXML a ODF

[ http://programujte.com/profil/6567-petr-hartl/ ]Google [ :2:?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       7. 2. 2007       12 082×

Microsoft spolu s partnery dokončil pro Microsoft Word plugin, který zvládne konvertovat mezi formátem ODF (formát OpenOffice.org) a OOXML (formát Microsoftu). Ti, co užívají kancelářský balík aplikací od Microsoftu (ve verzích XP, 2003 a 2007), nyní můžou číst i ukládat soubory ve formátu konkurence, tedy ODF, který je formátem OpenSource OpenOffice.org, jež je úplně zdarma a patří do základního vybavení operačního systému Linux. Tento formát je ISO standardem. Nový plugin je možno zdarma stáhnout pod licencí BSD ze SourceForge [ http://sourceforge.net/projects/odf-converter ] a stránek Microsoftu [ http://microsoft.cz ].

Microsoft bude dále vytvářet konvertor pro prezentace PowerPoint a tabulky Excel. Tyto pluginy budou dostupné koncem roku. Společnost Novell (rival Microsoftu a výrobce formátu ODF připravuje konvertor, který přinese podporu z OOXML do ODF.

Zanedlouho si tedy uživatelé obou balíků budou moci vyměňovat dokumenty bez potíží, které jsou způsobeny vzájemnou nekompatibilitou formátů.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007020605-microsoft-vydal-konvertor-formatu-ooxml-a-odf/ ].