× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Tunning OS MS Windows XP - 5. časť

[ http://programujte.com/profil/3225-jakub-lajmon/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/3250-jakub-vatrt/ ]Google [ ?rel=author ]       4. 4. 2007       18 847×

Vitajte späť pri seriáli Tunning OS MS Windows XP, konkrétne pri jeho 5. a pravdepodobne poslednej časti, kde vám ukážem, ako si zefektívniť a prispôsobiť svoju pracovnú plochu rôznymi programami.

Určite ste už u kamarátov, známych, alebo len tak pri surfovaní internetom uvideli obrázok pracovnej plochy systému MS Windows XP, na ktorej sa nachádzali rôzne, pre vás dovtedy nevídané prvky. Pravdepodobne išlo o programy na zmultifunkčnenie plochy. Takéto programy bezpochyby partia do oblasti vylepšovania a tunningu pracovnej plochy, preto si pár z nich dnes popíšeme. Budú to Wallpaper Changer, ObjectDock, AveDesk, SphereXP, Deskloops.

Wallpaper Changer

› Program Wallpaper Changer je jeden z mnoho doplnkových programov, ktorý pravidelne podľa nastavení mení pozadie pracovnej plochy. Obsahuje veľmi širokú škálu možností a nastavení. Nieje ani náročný na výkon počítača.



Deskloops

Deskloops je zaujímavou variantou na prehľadné usporiadanie mnoho okien na pracovnej ploche. Všetky otvorené okná sú umiestnené na filmovom páse, z ktorého si môžete kliknutím vybrať okno, ktoré práve požadujete. Po nastavení je možný posun medzi oknami aj pomocou krajov obrazovky. Program ponúka široké spektrum nastavení.



SphereXP

SphereXP je program, pomocou ktorého môžete realizovať trojrozmernosť vašej pracovnej plochy. Okná programov, odkazy a ikony je možné umiestňovať do všetkých osí priestoru plochy. Program vyžaduje prítomnosť rozhrania .NET Framework 2.0. Tento program má však aj nevýhodu v podobe v celku náročnosti na výkon počítača.



ObjectDock

› Program ObjectDock vám pridá na pracovnú plochu novú lištu. Do lišty si môžete pridávať rôzne objekty - odkazy na programy, hodiny, indikátor počasia, voľné animované oddeľovače... V programe sú implicitne zakomponované moderné ikony a základné prostriedky. Ich počet si však môžete zvýšiť stiahnutím iných objektov zo stránky uvedenej v programe. Lišta programu ObjectDock je znázornená na nasledujúcom obrázku pod číslom 3.

AveDesk

› Pomocou programu AveDesk si na plochu môžte pridať rôzne interaktívne objekty, ktoré zapadnú do vašej pracovnej plochy. V základnej ponuke programu sú objekty ako prekladač, FTP klient, čítačka RSS, poznámkové lepiace papieriky, ovládač WindowsMediaPlayeru a mnohé ďalšie. Objekty programu AveDesk sú na obrázku pod číslami 1 a 2.



Pár slov na záver

Dúfam že Vám tento seriál priniesol spestrenie užívateľského prostredia operačného systému Microsoft Windows XP a mnoho skúseností pre realizáciu vlastnej fantázie. Ak sa potrebujete nejako poradiť alebo opýtať na niečo využite naše fórum alebo kontaktujte autora.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007021102-tunning-os-ms-windows-xp-5-cast/ ].