Co ví senioři o IT?
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Co ví senioři o IT?Co ví senioři o IT?

 

Co ví senioři o IT?

Google       Google       22. 2. 2007       14 286×

Vyrazil jsem do ulic města Plzně a zjišťoval jsem, co starší generace ví o Počítačích, Internetu a ostatních informačních technologiích.

Zajímá vás, co staří lidé ví a co si myslí o počítačích, Internetu a podobných věcech? Nás to zajímalo a vyrazili jsme do ulic západočeského města Plzně.

Hned jako první člověk, kterého jsme dohonili (ty staříci jsou strašně čiperní), byl muž, o kterém si troufám říci, že na svůj věk počítač ovládá velmi dobře. S počítačem pracuje téměř denně, převážně v práci. Má svůj vlastní e-mail, používá Windows XP Proffesional s kancelářským balíkem Office. Umí programovat v Delphi a začíná se učit Python. Pokud by měl možnost zúčastnit se kurzů se zaměřením na počítače, Internet a ostatní součásti IT, zúčastnil by se jich, jen kdyby byli krátké, jelikož to, co umí, mu prý stačí. Na to, že mu je přes 60 let, je to podle mne velmi dobré! Takže hodnocení je 10/10.

Další lidé již nebyli ve směru IT tak chytří. Pod slovem chat si ve valné většině představili věc, ve které se vyhledávají informace. Pod pojmem Internet si jedna paní (56) představila vylepšený počítač. Kdyby měla možnost jít na kurz zaměřený na počítače atd. a závisela by na tom její finanční existence, zúčastnila by se jich. Sama od sebe by se tohoto kurzu nezúčastnila, ale pokud by jí to například někdo zaplatil a ona si chtěla zvýšit sebevědomí a vzdělání, tak ano. E-mail nemá, žádný programovací jazyk neumí, počítač doma má, ale používají ho hlavně vnoučata, Windows na jejím počítači je 98. O počítači si myslí, že je to užitečný pán v dnešní době. Takže hodnocení je 5/10.

Potkal jsem i jeden postarší pár a ani ten neunikl řádnému výslechu. Pán (65) o počítačích neví takřka nic. O Internetu si myslí, že mezinárodně spojuje počítače. Na kurzy by nešel. Paní (60) slovo počítač říká jen jedno slovo – přístroj. Žádný z jejich přátel počítač nemá a kurzů by se nezúčastnila. Tento pár počítač ovládat neumí, prý se ho i bojí. PC má jen jejich vnuk. Hodnocení tohoto páru je 3/10.

Další tázaní lidé spadající do starší generace o počítačích také moc nevěděli. Měli o nich informace zhruba stejné jako důchodci, o kterých jsem psal, kromě prvního muže, jež počítač ovládá bravurně, umí Delphi a učí se Python!

Tento projekt se mi zalíbil a rozhodně budeme ještě v Rozhovorech na ulici pokračovat! Příště možná narazíme na seniory, kteří o PC budou vědět více, ale možná také méně!

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor se zajímá o programování, hry, OS, žurnalistiku a psychologii. Programuje v HTML a C++ a bojuje s PHP.
Web    

Nové články

Obrázek ke článku Stavebnice umělé inteligence 1

Stavebnice umělé inteligence 1

Článek popisuje první část stavebnice umělé inteligence. Obsahuje lineární a plošnou optimalizaci.  Demo verzi je možné použít pro výuku i zájmovou činnost. Profesionální verze je určena pro vývojáře, kteří chtějí integrovat popsané moduly do svých systémů.

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý