× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

Internetové blogy - k čemu se dnes používají?

[ http://programujte.com/profil/6567-petr-hartl/ ]Google [ :2:?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       11. 3. 2007       17 877×

Dnešní Internet je plný blogů, čili internetových deníčků. Do deníčků si lidé píší své zážitky, pocity apod. Dnes však na valné většině blogů nalézáme úplně jiné věci!

Dnes si na Internetu vede obrovské množství uživatelů tvz. blogy. Blog je v překladu deník. Do deníku si lidé obvykle píší své poznámky, tajnosti, zážitky atd. Ovšem dnes už na internetových deníčcích nacházíme i úplně jiné věci! Jaké? To ví už asi každý, kdo na Internetu někdy hledal nějakou mp3, film, nebo nějakou podobnou věc.

Češi na Internetu mají k dispozici několik provozovatelů internetových blogů. Je samozřejmé, že všichni uživatelé blogů na svém deníčku neposkytují svým návštěvníkům jen odkazy na multimédia a jiné ilegální záležitosti. Do svého internetového deníčku někteří uživatelé píší to, co se do deníčku píše – zajímavosti, poznámky, tajnosti… Ostatní uživatelé však pro tuto věc internetové blogy nepoužívají. K čemu je tedy používají? Schválně si to pojďme sami vyzkoušet – do nějakého tuzemského vyhledávače zadejme heslo candy shop mp3 ke stažení. Já jsem toto heslo zadal do Seznamu. Valná většina stránek, kterou mi vyhledávač nalezl, jsou právě blogy! O čem to svědčí? Pokud již víte, přeskočte na další odstavec. Nyní zadejme do vyhledávače heslo mafia torrent. Nyní nám vyhledávač opět ve valné většině našel blogy, na kterých jejich uživatelé odkazují na odkazy, na kterých naleznete torrent hry Mafia. Nyní už asi všichni vědí, kam mířím.

Snažil jsem se vám ukázat, k čemu blogeři své internetové deníčky používají. Poskytují na nich odkazy ke stažení ilegálního obsahu – především se jedná o torrenty na hry, mp3 a filmy. Co myslíte vy – je toto správné užití blogu? Blogy jsou poskytovány zdarma, tak proč je nezneužívat, že? To, že valná většina námi nalezených stránek ve vyhledávači jsou blogy, ukazuje i na to, že takovýchto blogerů není málo. Tito uživatelé mezi sebou různě konkurují, soutěží – každý chce být nejlepší.

Na závěr bych chtěl dodat, že v tomto článku není zveřejněn žádný název ani odkaz na blog či jeho poskytovatele. Pokud se ptáte proč, odpověď je jednoduchá – nechceme zde dělat reklamu, a ani nechceme poukazovat na některé weby, nevhodně o nich mluvit a samozřejmě nechceme psát, že s tímto problémem poskytovatel weblogů nic nedělá atd.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2007030708-internetove-blogy-k-cemu-se-dnes-pouzivaji/ ].